Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Γιάννης Στάνκογλου για καταγγελίες: «Ακραία και ανατριχιαστική η κατάσταση»

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον προβληματισμό του σχετικά με όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον χώρο του θεάματος μοιράστηκε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν» δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη, ακραία κι ανατριχιαστική η κατάσταση. Σε πολλές από τις περιπτώσεις έπεσα από τα σύννεφα με πράγματα τα οποία άκουσα. Είμαι από αυτούς που έχω δηλώσει τη στάση και τη θέση μου, πρέπει να γίνει ένα πολύ γερό ξεσκαρτάρισμα, να βγουν πράγματα στο φως».

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε «τέλος εποχής» το οποίο ευελπιστεί να φέρει ένα πιο φωτεινό μέλλον:
«Νιώθω και ξέρω, εν μέσω κορωνοϊού, αλλά και πριν, ότι είναι ένα τέλος εποχής, σε πολλά πράγματα. Δικιά μου επιθυμία και μάχη μέσα στη ζωή, είναι να στρέφω το βλέμμα μου στα παιδιά, στους νέους. Η αρχή πρέπει να γίνει και η πολιτεία πρέπει να κοιτάξει πολύ σοβαρά την παιδεία, την οποία πρέπει από τώρα να ενισχύσουμε, είμαστε πολύ πίσω σε αυτό.»

«Δεν ρίχνω τις ευθύνες μόνο στην πολιτεία, αλλά από εκεί και πέρα, όταν δεν βρίσκεις πρόσφορο έδαφος ή βλέπεις κάποιες αδικίες που συμβαίνουν, όπως το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο θα έπρεπε να ήταν μέσα στα σχολεία, ενώ δεν είναι και παρόλα αυτά βλέπεις να είναι το μάθημα των θρησκευτικών σε υπερβολικό βαθμό» συμπλήρωσε.

«Θα είναι μια δύσκολη εποχή, είναι σίγουρο, αλλά δεν πιστεύω ότι θα πάψει το θέατρο. Σε καιρούς δύσκολους, το θέατρο ήταν πάντα βάλσαμο για τους ανθρώπους. Κάποια στιγμή θ’ ανοίξουν τα θέατρα και όλοι μας θα είμαστε έτοιμοι, πιο ουσιαστικοί απέναντι στην τέχνη μας, πιο καθαροί, όπως κι οι σχέσεις μεταξύ μας.

Ξέρουμε ότι όλα αυτά που βγάζει αυτή τη στιγμή το θέατρο, από την κακή του πλευρά, ισχύουν και σε οποιοδήποτε εργασιακό τομέα και χώρο. Θεωρώ όλο αυτό θετικό, αν η έκβαση του πράγματος καταλήξει εκεί που πρέπει» είπε ο ηθοποιός.

www.in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement