Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Δύο πορείες στο κέντρο της πόλης- Ισχυρές οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Published

on

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη πορεία που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης  στο κέντρο της πόλης.

Ισχυρή ήταν και η δύναμη της Αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

 

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Πάτρα από φοιτητικούς συλλόγους και αριστερές οργανώσεις για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Φοιτητικοί σύλλογοι αναφέρουν: Ένας χρόνος κλειστά πανεπιστήμια ΩΣ ΕΔΩ. Παίρνουμε τις σπουδές και τις ζωές στα χέρια μας. Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και κάποιοι  έχουν παραμείνει ενώ η πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη συγκέντρωση ήταν και ο Δήμαρχος Πατρέων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο κάλεσμά της αναφέρει:

“Η μάχη δεν τελείωσε στην ψήφιση του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη  και αυτό το έχει ήδη αποδείξει το φοιτητικό κίνημα.

Αυτοί που ένα χρόνο τώρα δεν παίρνουν το παραμικρό μέτρο ώστε όλες οι βαθμίδες τις εκπαίδευσης να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με ασφάλεια  , την ώρα που σκορπάνε εκατομμύρια για στρατό, αστυνομία , ΜΜΕ , και επιχειρηματικού ομίλους .

Αυτοί που οραματίζονται ένα εκπαιδευτικό σύστημα με πόρτες ορθάνοιχτες για την καπιταλιστική κερδοφορία και αμπαρωμένες για τα παιδιά της πληττόμενης πλειοψηφίας και τις κοινωνικές ανάγκες :

Θα βρουν το χείμαρρο της νεολαίας στο δρόμο τους και αυτός νόμος θα μπλοκαριστεί στην πράξη και θα ανατραπεί, όπως και η πολιτική τους.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις του φοιτητικού κινήματος των τελευταίων εβδομάδων έχουν δαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα. Ο πρώτος κύκλος αγώνων που έκλεισε με την ψήφιση του αντι-εκπαιδευτικού εκτρώματος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη παρέδωσε αβίαστα τη σκυτάλη στην αναβάθμιση της κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και την πολιτική της.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement