Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» ενδοοικογενειακές μολύνσεις και δείκτης θετικότητας

Published

on

Δεν λέει να υποχωρήσει ο κορονοϊός στη χώρα μας και μαζί και ο δείκτης θετικότητας. Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς έχοντας και τις μεταλλάξεις στο πλευρό της, ενώ η ανησυχία εντείνεται από την αύξηση των διασωληνωμένων και των νεκρών.

Την ίδια ώρα η πίεση στα νοσοκομεία είναι τεράστια, τα κρεβάτια ΜΕΘ covid είναι πλέον ελάχιστα, ενώ οι νοσηλείες έχουν εκτοξευτεί. Το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα είχαμε 501 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.570 κρούσματα, 1282 εκ των οποίων στην Αττική, τα 229 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Αχαΐα καταγράφηκαν 131. Η διασπορά είναι μεγάλη με τις ενδοοικογενειακές μολύνσεις να αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα.

Βελτίωση προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Ο δείκτης θετικότητας μετά από 50.078 διαγνωστικά τεστ βρίσκεται σήμερα στο 5,13 και είναι για άλλη μια μέρα πάνω από το όριο.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη κάτι το οποίο αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι για έξι συνεχόμενες ημέρες ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από το 4, δηλαδή πάνω από το ότι όριο συναγερμού που έχουν θέσει οι ειδικοί.

Γκάγκα: Θα αυξηθούν και άλλο οι διασωληνωμένοι

Οι ειδικοί από την πλευρά του δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εικόνα που παρουσιάζει συνολικά η πανδημία στη χώρα.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι. Εγώ θα ήθελα να ανοίξουν τα πράγματα αλλά από την άλλη μεριά υπάρχει η πίεση στα νοσοκομεία. Είναι πολύ δύσκολο στη διαχείριση του πρόβλημα», σημείωσε η κ. Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής Σωτηρία μιλώντας στο Live News η οποία τόνισε ότι αν τηρούμε τα πρωτόκολλα και είμαστε προσεκτικοί ενδεχομένως να μπορούμε να βγαίνουμε έξω και να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα.

«Θα ήταν καλύτερα από το να μην μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε».

Αύξηση, εκτός από τα κρούσματα, παρουσιάζουν και οι διασωληνωμένοι, με την κ. Γκάγκα να σημειώνει ότι θα αυξηθούν και άλλο τις επόμενες ημέρες.

«Δεν βγαίνουν άμεσα οι άνθρωποι από τον αναπνευστήρα, ενώ καθημερινά χρειάζονται βοήθεια και άλλοι», σημειώνει, επισημαίνοντας ότι μεγάλο πλήγμα αποτελούν πλέον και οι ενδοοικογενειακές μολύνσεις.

«Από την στιγμή που μπαίνει ο ιός στο σπίτι κολλάνε οι πάντες».

«Μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα τέλος του μήνα»
Τα στοιχεία τα οποία δίνει η πανδημία, δεν πηγαίνουν πίσω το άνοιγμα της οικονομίας στο τέλος του μήνα, σύμφωνα με την κ. Γκάγκα.

«Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε με ασφάλεια. Νομίζω θα βγούμε και θα βγούμε γρήγορα γιατί προχωρά και ο εμβολιασμός», κατέληξε η συντονίστρια Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Σωτηρία.

www.newsit.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement