Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Μετά το Πάσχα αναμένεται να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Προμηθέας περιμένει

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Από χίλια κύματα αναμένεται να περάσει η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας για να ολοκληρωθεί καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ούτε τον Απρίλιο αναμένεται να διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός όπως αρχικά είχε διαρρεύσει με την ομάδα του Προμηθέα που έχει κλείσει ήδη θέση, να είναι σε στάση αναμονής.

Ο λόγος που πολύ δύσκολα θα ολοκληρωθεί ο θεσμός των εκπλήξεων τον επόμενο μήνα έχει να κάνει με τον ΠΑΟ.
Πριν λίγες εβδομάδες η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού είχε παρουσιάσει αρκετά κρούσματα κορωνοϊού με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι αγώνες με Ζενίτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη EuroLeague.
Η διοργανώτρια αρχή προχθές ανακοίνωσε τις νέες ημερομηνίες των δύο παιχνιδιών με τους «πράσινους» να αγωνίζονται αρχικά στην Αγία Πετρούπολη τη Δευτέρα (12/4) και στη συνέχεια να υποδέχονται την ομάδα της Μόσχας την Τετάρτη (14/4).
Αυτό σημαίνει πως εκείνη την εβδομάδα αποκλείεται η ΕΟΚ να ορίσει παιχνίδια των πράσινων και η λογική λέει πως αυτό θα γίνει την εβδομάδα 19-23 Απριλίου.
Θυμίζουμε πως για να οριστεί ο μεγάλος τελικός πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 2 παιχνίδια, ο προημιτελικός ανάμεσα σε ΠΑΟ-Περιστέρι και ο νικητής θα παίξει με το Λαύριο στον ημιτελικό.
Για αυτό το λόγο η εβδομάδα εκείνη θα περάσει με τον ορισμό -εκτός απροόπτου και αυτό γιατί μέχρι τώρα μπορεί να υπάρξουν και άλλες εκκρεμότητες- των δύο αγώνων και στη συνέχει θα οριστεί ο τελικός όπου θα συμμετάσχει και η πατρινή ομάδα.
Έτσι το σενάριο είναι η ΕΟΚ να ορίσει τον τελικό την Μεγάλη Εβδομάδα ή μετά το Πάσχα που είναι και το πιθανότερο αφού συνηθίζεται ο τελικός να ορίζεται πάντα Κυριακή ως πιο εμπορική μέρα ωστόσο το θέμα θα ξεκαθαρίσει οριστικά το επόμενο διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση, η πατρινή ομάδα παρακολουθεί διακριτικά το θέμα αφού προς το παρόν η προσοχή της είναι στραμμένη στο πρωτάθλημα και στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Άρη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement