Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Διαμαρτυρία μετά μουσικής από το ΣΕΜ Δυτικής Ελλάδος(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Πορεία διαμαρτυρίας  πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Πάτρας οι επαγγελματίες μουσικοί της Δυτικής Ελλάδας. Παίζονταςς μουσικές νότες, εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τα εκτεινόμενα γύρω από τον κλάδο τους, που πλήττεται αισθητά τον τελευταίο ένα χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Κλείνοντας σχεδόν ένα χρόνο πια, σε αυτή την «κατάσταση εξαίρεσης», παρακολουθούμε καθαρά πως η πανδημία αποκαλύπτει με τον πιο απόλυτο τρόπο όλες τις παθογένειες του επαγγέλματος μας. Ζούμε σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας και με την δημιουργικότητά μας σε καταστολή.

Μπροστά μας έχουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις από αυτές που ζήσαμε μέχρι σήμερα.Ο χρόνος που περνά στην αναμονή ,είναι εχθρός μας. Διεκδικούμε πιο μαζικά, επιθετικά, πολύμορφα, σε όλη την Ελλάδα. Συναντιόμαστε με όλο το κόσμο που μας έχει και τον έχουμε ανάγκη όσο ποτέ.

Απαιτούμε το δικαίωμα στη δημιουργία, χωρίς λογοκρισία, αλλοιώσεις, απαγορεύσεις, ορατές και αόρατες στο έργο μας, τη ζωή μας συνολικά. Ένα χρόνο μετά το Μάρτη του 2020, δεν είμαστε στην αναμονή, ούτε στην «αναστολή», αλλά βγαίνουμε πιο μπροστά. Διεκδικούμε μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας, γιανα μπορούμε να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε αξιοπρεπώς. Σήμερα στις 5 30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουμε μουσική πορεία διαμαρτυρίας , ξεκινώντας από τη ρήγα Φεραίου και Κολοκοτρώνη και θα καταλήξουμε στο δημοτικό θέατρο Απόλλων”.


Ροή ειδήσεων

Advertisement