Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παίρνει το δρόμο για το ΚΕΤΧ το Αστυνομικό Μέγαρο-Πλήρης επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ της «Γ» από τις 20 /9

Published

on

Το τελικό βήμα για την υλοποίηση του νέου σύγχρονου Αστυνομικού Μεγάρου στην Πάτρα αποτελεί η ενέργεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εντάξει την έκταση του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού Πάτρας (ΚΕΤχ) που παραχωρήθηκε στο Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας.στο επιχειρησιακό πρόγραμμα των «Κτιριακών Υποδομών» «Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή και Τεχνική Διαχείριση Αστυνομικών Μεγάρων μέσω ΣΔΙΤ».

Επίσης ζητά την εκκίνηση των διαδικασιών ωρίμανσης του ΣΔΙΤ για την κατασκευή των πέντε Αστυνομικών Μεγάρων στα οποία έχει συμπεριληφθεί και αυτό της Πάτρας. ώστε να εκκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες ωρίμανσης και ένταξης του έργου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΚΤΥΠ Α.Ε. ως φορέα υλοποίησης του έργου με έγκριση του έργου από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα (ΣΔΙΤ).
Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα για το σημαντικό έργο που πρώτη αποκάλυψε η «Γ» ότι δρομολογείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι έχει επιλεγεί το ΚΕΤΧ ως χώρος για την ανέγερση του.
Πρέπει να επισημανθεί ότι σημαντική συμβολή στην εξέλιξη αυτή, έχει ο Αχαιός βουλευτής της Ν.Δ.,Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος μετά την πρώτη επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τον Ιούνιο του 2020,
είχε προτείνει τη διεκδίκηση νέου αστυνομικού μεγάρου, στην έκταση του στρατοπέδου που προοριζόταν για το δικαστικό μέγαρο, προ 20ετίας από την οποία η πόλη έχει οριστικά παραιτηθεί.
Ο Αχαιός πολιτικός ήταν σε διαρκή επικοινωνία τόσο με τον υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με συναντήσεις μου με τον Υφυπουργό κ. Στεφανή και τον Γενικό Γραμματέα κ. Οικονόμου, το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., Γιάνναρη.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement