Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Οικονομία

«Managed Care Plan» από την INTERAMERICAN: σημαντική η απήχηση των νέων προγραμμάτων ομαδικής ασφάλισης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τις ασφαλιστικές προτάσεις της στις ομαδικές ασφαλίσεις ενίσχυσε κατά το 2020 η INTERAMERICAN, διατηρώντας στο πελατολόγιό της σημαντικές επιχειρήσεις και προσθέτοντας νέες, που εμπιστεύονται το κύρος, την αξιοπιστία και την πολυετή τεχνογνωσία της στον τομέα.

Πέρυσι, η εταιρεία παρουσίασε νέα, καινοτόμα προγράμματα ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας. Τα προγράμματα «Managed Care Plan» (MCP) παρέχουν συντονισμένη και ολοκληρωμένη διαχείριση της υγείας κάθε εργαζομένου σε συμβαλλόμενη επιχείρηση, με βασικό πυλώνα υπηρεσιών τις ιδιόκτητες υποδομές της INTERAMERICAN: τη γενική κλινική Αθηναίική Mediclinic και τα δύο πολυϊατρεία Medifirst, συνδυαστικά με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Επιπλέον, τα νέα προγράμματα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του κόστους της ασφάλισης ενώ ταυτόχρονα είναι βιώσιμα, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο παροχών και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Οι ομαδικές ασφαλίσεις «Managed Care Plan» έχουν, ήδη, ιδιαίτερη απήχηση στις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσφέρουν κάλυψη στο προσωπικό τους, ενώ επιλέγονται κατά προτεραιότητα προτίμησης και από τους διαμεσολαβητές. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ομαδικών ασφαλίσεων Ζωής, Υγείας και Σύνταξης με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια διαθέτοντας σήμερα περίπου 1.000 εταιρικούς πελάτες από όλο το φάσμα του επιχειρείν.

Είναι αξιοσημείωτο ότι -παρά τη συγκυρία της πανδημίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις- το ενδιαφέρον τους για τη σύναψη ή διατήρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το προσωπικό τους διατηρήθηκε υψηλό. Ως παροχή, άλλωστε, η ασφάλιση υγείας από τον εργοδότη θεωρείται σταθερά ως η πιο σημαντική, σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών, αντισταθμίζοντας ενδεχόμενες απώλειες των εργαζομένων από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και εξελίξεις.

Πρόσφατη έρευνα ικανοποίησης, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εταιρικών πελατών με ομαδικό συμβόλαιο INTERAMERICAN, έδωσε ποσοστό ικανοποίησης 87,5%, ενώ ο δείκτης Net Promoters Score (NPS) που αφορά κυρίως στην πρόθεση σύστασης της εταιρείας σε τρίτους, ανέρχεται σε 49,7%. Επισημαίνεται ότι στον τομέα των ομαδικών ασφαλίσεων, η εταιρεία κατά το 2020 κατέβαλε 22 εκατ. ευρώ σε 103.714 περιπτώσεις ασφαλισμένων με ομαδικά συμβόλαια Ζωής-Υγείας και Ζημιών, που ήταν και οι περισσότερες (14,1 εκατ. σε 85.634 περιπτώσεις), καθώς και σε Υγείας τύπου Medisystem και σε συνταξιοδοτικά.

Ο Γιώργος Πλωμαρίτης, Group Business manager της INTERAMERICAN, υπογραμμίζει σχετικά: «Τα προγράμματα ομαδικών ασφαλίσεων της εταιρείας έχουν καθιερωθεί στην αγορά ως αξιόπιστη επιλογή. Ειδικότερα, τα νέα προγράμματα «Managed Care Plan» είναι περισσότερο ελκυστικά. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα από το λανσάρισμα, οι εργαζόμενοι 50 μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων έχουν τις καλύψεις των νέων προγραμμάτων. Η ποιοτική διαφορά οφείλεται στη δέσμευση της διοίκησης για δημιουργία αξίας υπέρ των stakeholders -εργοδοτών και εργαζομένων- της επιχειρηματικής κοινότητας».

Οικονομία

«Αγοράστε, αν είστε έτοιμοι να χάσετε…»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης – φυσικά και η Ελλάδα – κατακλύζονται από διαδικτυακές διαφημίσεις για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και τα δημοσιεύματα για ανθρώπους που έγιναν εκατομμυριούχοι επενδύοντας ελάχιστα χρήματα σε κρυπτονομίσματα δίνουν και παίρνουν, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέϊλι, είπε: «Θα το επαναλάβω ξεκάθαρα, αγοράστε τα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα». Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ενέχουν υψηλό ρίσκο και η εκτόξευση κάποιων κρυπτονομισμάτων σε δυσθεώρητα ύψη θυμίζει σε όλο και περισσότερους τις «φούσκες» άλλων ετών…

 

Περισσότερα

Οικονομία

Κρίσιμη εκπτωτική περίοδος για το εμπόριο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων η αυριανή και τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν, ελπίζοντας στο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η πασχαλινή τόνωση της τοπικής αγοράς υπήρξε… μετρίου μεγέθους και πλέον, οι εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας θα επιχειρήσουν να έλξουν καταναλωτές με εκπτώσεις και προσφορές, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, ιδιαίτερα καθώς χάθηκε η περσινή ανοιξιάτικη περίοδος και αρκετά καταστήματα έχουν στοκάρει, ενώ παράλληλα καλούνται πλέον να αγοράσουν και προμήθειες για την επόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο…

Περισσότερα

Οικονομία

ΔΕΠΑ: επέκταση στις χρήσεις του φυσικού αερίου με τεχνολογίες CNG και LNG, ο ρόλος του λιμανιού της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η γρήγορη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας και η επίτευξη των εθνικών στόχων για το κλίμα περνά μέσα από την υποκατάσταση των «βρώμικων» καυσίμων, όπως το πετρέλαιο, το μαζούτ και ο λιγνίτης, από το πιο «καθαρό» φυσικό αέριο. Το τελευταίο άλλωστε, προκρίνεται διεθνώς ως το καύσιμο γέφυρα ανάμεσα στις συμβατικές και τις ανανεώσιμες πηγές, τη λειτουργία των οποίων υποστηρίζει και συμπληρώνει.

Έτσι, το φυσικό αέριο πρόκειται να καλύψει μεγάλος μέρος του κενού στην ηλεκτροπαραγωγή που δημιουργεί η προγραμματισμένη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028, ενώ η επέκταση της χρήσης του σε περισσότερες δραστηριότητες θα οδηγήσει σε ακόμα ταχύτερη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την οικονομία.

Εκεί ακριβώς επικεντρώνει το νέο business plan της ΔΕΠΑ, της εταιρείας που έφερε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα και τώρα μεριμνά για φτάσουν τα οφέλη του σε περισσότερες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, βιομηχανίες, αλλά και περιοχές της χώρας, με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (small scale LNG).

Σε αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα την τροφοδοσία ενός υπερσύγχρονου θερμοκηπίου στη Δήμητρα Σερρών με μια μονάδα CNG, δυναμικότητας 5.000 Νμ3 ημερησίως, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλες βιομηχανίες για την κατασκευή ανάλογων μονάδων.

ΔΙΚΤΥΑ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

Επιπλέον, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει συστηματικά ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με CNG (FISIKON) διαχέοντας, επεκτείνοντας την αεριοκίνηση σε όλη την επικράτεια.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, η εταιρεία επιταχύνει τον βηματισμό της στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας ήδη προσθέσει 4 νέα πρατήρια (ΣΕΑ Ευαγγελισμού Λαρίσης & ΣΕΑ Ψαθόπυργου Αχαίας), με άλλα 4 (σε Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη) να κατασκευάζονται και να τίθενται σε λειτουργία εντός του 2021, ενώ άλλα 12 είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022, σε όλη τη χώρα.
Αλλά και στη ναυτιλία, η ΔΕΠΑ πρωτοστατεί, μέσω των προγραμμάτων POSEIDON MED II και BlueHUBS, στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας με LNG στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία κατασκευάζει ένα καινοτόμο πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 3.000 κ.μ., το πρώτο αυτού του είδους, το οποίο θα τροφοδοτεί τα λιμάνια και τα πλοία της ευρύτερης περιοχής, εισάγοντας την ελληνική ναυτιλία σε μια νέα εποχή.
Η εταιρεία άλλωστε έχει μεγάλη εμπειρία στις τεχνολογίες του CNG και ss LNG αφού τις αξιοποιεί εδώ και χρόνια στα νησιά της χώρας και σε περιοχές εκτός δικτύου, σπάζοντας την ενεργειακή απομόνωσή τους αλλά και συμβάλλοντας στην απεξάρτησή τους από το πετρέλαιο.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΠΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Στο ίδια πλαίσιο, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει, σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ και τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, μια μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας και LNG bunkering στους χώρους του λιμένα, με στόχο την τροφοδοσία όχι μόνο του λιμανιού, αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος POSEIDON MED II, το οποίο υλοποιείται σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο) και περιλαμβάνει μικρής κλίμακας υποδομές σε έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία).
Η εγκατάσταση μικρής κλίμακας LNG στην Πάτρα προτείνεται να χωροθετηθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα, σε έκταση περίπου 25.000 τετραγωνικών μέτρων, κοντά στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Η αποθηκευτική ικανότητα της εγκατάστασης θα είναι 3.000 κυβικά μέτρα. Το μέγεθος των εγκαταστάσεων που μελετώνται να εγκατασταθούν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό των τερματικών σταθμών LNG.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα