Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι, ντομάτα και μέλι    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

12 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)

ελάχιστο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάδα

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 γεμάτες κουτ. σούπας μέλι

½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, βιολογική

3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 μεγάλη τομάτα τριμμένη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1 φλιτζάνι σουσάμι

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, την τομάτα, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος. Πλένετε τα μπουτάκια, τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια ώστε να καλυφθούν εντελώς. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνετε το σουσάμι. Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα κυλάτε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε μονή στρώση στο λαδωμένο ταψί. Βάζετε το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνετε τα μπουτάκια για 45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, χωρίς να καούν. Σερβίρονται ζεστά.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement