Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Βουλιάζουν» στην απόγνωση-Έντονος προβληματισμός στους επιχειρηματίες των Βραχνεΐκων για τα έργα της αποχέτευσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανάστατοι είναι οι επιχειρηματίες εστίασης στην παραλία των Βραχνεΐκων για την εξέλιξη των έργων της αποχέτευσης τα οποία προχωρούν, αλλά παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν.

Οι επιχειρηματίες που εδώ και μήνες παραμένουν κλειστοί περιμένοντας την… Ανάσταση μόλις ανακοινωθεί η επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης εκφράζουν την ανησυχία τους όχι μόνο για το αν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στην παραλία, αλλά και για το αν θα έχει αποκατασταθεί το οδόστρωμα το οποίο έχει καταστραφεί πλήρως αφού για τις ανάγκες του έργου έχει σκαφτεί όλος ο δρόμος. Μάλιστα ήδη έχουν προσφύγει σε δικηγόρο εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα ολοκληρωθεί εγκαίρως το έργο και θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες διατυπώνουν σοβαρές ενστάσεις για το αντλιοστάσιο που κατασκευάζει η ΔΕΥΑΠ πάνω στην παραλία, στο ύψος της «Βίλας Καπετσώνη» (Γάλλου). Πρόκειται για μία τσιμεντένια κατασκευή, αρκετά μεγάλη, η οποία αφενός «προσβάλει» τον χαρακτήρα του εμβληματικού οικήματος κι αφετέρου καλύπτει μεγάλο μέρος της παραλίας, την οποία επιλέγουν πολλοί Πατρινοί για τα καλοκαιρινά τους μπάνια.

Α. ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας εμφανίζει καθησυχαστικός όσον αφορά στην αποκατάσταση του δρόμου αμέσως μόλις ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης, ωστόσο δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσουν οι εργασίες. «Ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος πριν το Πάσχα, ωστόσο η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος θα είναι άμεση, καθώς ήδη έχουμε εξασφαλίσει την απαιτούμενη εργολαβία που προβλέπει αποκατάσταση σε όλο το πλάτος της οδού. Είναι εύλογος ο προβληματισμός των επιχειρηματιών της περιοχής, όμως ο Δήμος θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το έργο της αποχέτευσης είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή. Όσον αφορά στο αντλιοστάσιο έχουν εξασφαλιστεί όλες οι προβλεπόμενες αδειοδοτήσεις, ενώ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από ένα οικόπεδο, στο οποίο προβλέπεται να διανοιχτεί δρόμος, συνεπώς δεν δημιουργεί προβλήματα σε ιδιοκτησίες. Αντίστοιχα, θέλω να ενημερώσω ότι στα Ροΐτικα στον κεντρικό δρόμο της Παπαγιάννη που ξεκινά από την παραλία και φθάνει έως την Παλαιά Εθνική, αναμένεται άμεσα η αποκατάσταση σε όλο το πλάτος με εργολαβία που θα συμβασιοποιηθεί σύντομα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement