Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Συνέχιση προκλητικής πολιτικής-Του Τάκη Γεωργακόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για μια ακόμη φορά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και η Κυβέρνηση, ζήτησαν από τους ιδιώτες γιατρούς, να ανταποκριθούν στο προκλητικό κάλεσμά της, να ”συνδράμουν” το ΕΣΥ.

Μόνο που αυτή η ”συνδρομή” θα ανταμοιφθεί με μισθό 2000 ευρώ, ”αφορολόγητα, ακατάσχετα και ανεκχώρητα” την στιγμή που όλοι εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί φορολογούμαστε για τις πενιχρές αποδοχές μας σκληρά, έως 45%, όχι μόνο με φόρο εισοδήματος αλλά μας κρατάνε διπλά και τριπλά, την – λεγόμενη – ”εισφορά Αλληλεγγύης”.
Και να σκεφτεί καθένας πως ο εισαγωγικός μισθός του επιμελητή Β΄ είναι, καθαρά 1.100 ευρώ! Δηλαδή με την αμοιβή ενός ιδιώτη γιατρού, θα μπορούν να πληρωθούν σχεδόν δύο μισθοί νέων γιατρών!
Αυτή η προκλητική ρύθμιση, για ”αμοιβή 2.000 ευρώ με μπλοκάκι…” πρέπει να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ και στην θέση των …”πραιτωριανών” ιατρών (που τους δίνεται το δικαίωμα διατήρησης και του ιατρείου τους αλλά και η αποζημίωση εφημεριών!) θα πρέπει να ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ νέοι Νοσοκομειακοί γιατροί που στο κάτω – κάτω, ”κοστίζουν” λιγότερο στο κράτος αλλά θα μείνουν ως ”προίκα” στο Σύστημα Υγείας!
Υπάρχουν Επικουρικοί γιατροί που με ειδική νομοθετική ρύθμιση και ειδική μοριοδότηση μπορούν να μονιμοποιηθούν άμεσα, όπως μπορεί η Κυβέρνηση, αν θέλει, να επιταχύνει τις διαδικασίες πρόσληψης νέων γιατρών, ώστε γρήγορα να θωρακιστεί το Νοσοκομειακό Σύστημα με νέους γιατρούς και να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει όχι μόνο την σημερινή υγειονομική κρίση αλλά και κάθε μελλοντική πανδημία, κάθε είδους.

(*) Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι Γιατρός, Πνευμονολόγος Διευθυντής ΕΣΥ, στην ΜΕΘ του Γ. Ν. Πατρών ”Αγιος Ανδρέας”

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement