Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πύργος: «Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;»

ΞΕΣΠΑΣΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΗΣ 11ΧΡΟΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ 

Δημοσιεύθηκε

στις

Την οργή και την αγανάκτησή του εξέφρασε στην κάμερα του STAR και τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Γκελντήο αδελφός της 11χρονης που φέρεται να υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από αλλοδαπό εργάτη γης πριν δύο χρόνια σε χωριό του Δήμου Πύργου.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα

Ο ίδιος ήταν που κατήγγειλε στις αρχές το περιστατικό, ωστόσο το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος – που αρνείται όλες τις κατηγορίες – αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Τετάρτη τον έκανε να ξεσπάσει τόσο κατά της δικαιοσύνης, όσο και κατά του αλλοδαπού, τονίζοντας πως αν επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό, θα πάρει τον νόμο στα χέρια του. 

«Νόμιζα ότι υπάρχει δικαιοσύνη…»

Ο αδελφός της 11χρονής ξέσπασε κατά της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος για την σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της αδελφής του

Ο αδελφός της 11χρονης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μεταξύ άλλων δήλωσε πως η αδελφή του είναι φοβισμένη και πεσμένη ψυχολογικά ενώ αποκάλυψε και ένα παλαιότερο περιστατικό στο χωριό, όταν οι κάτοικοι ανακάλυψαν σε κινητό αλλοδαπών φωτογραφίες κοριτσιών της περιοχής.

«H αδελφή μου εμπιστεύτηκε σε μένα ότι ο εργάτης γης την παρενοχλούσε και μάλιστα της το έκανε πάρα πολλές φορές. Η αδελφή μου πλέον αφού μεγάλωσε και ωρίμασε ένιωσε ότι είχε την ανάγκη να το πει σε κάποιον και το είπε σε έμενα. Νόμιζα ότι υπήρχε δικαιοσύνη πάνω σε αυτό το θέμα γιατί όπως ακούμε καθημερινά γίνονται πάρα πολλά τέτοια περιστατικά. Θεώρησα σωστό να ενημερώσω τις Αρχές αλλά όπως αποδείχτηκε δικαιοσύνη δεν υπάρχει και άνθρωποι που προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια, ανώμαλοι, είναι έξω. Είμαι 26 ετών και δε μπορώ να το καταλάβω. Θέλω κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη… Κακώς αυτοί οι άνθρωποι είναι έξω, θα έπρεπε να τιμωρηθούν και γι’ αυτό υπάρχουν οι Αρχές και οι Εισαγγελείς, για να είναι μέσα οι άνθρωποι που κάνουν αυτά τα πράγματα.

Η αδελφή μου είναι πολύ πεσμένη ψυχολογικά γιατί ξέρει ότι αυτός ο άνθρωπος είναι έξω αυτή τη στιγμή και νιώθει φόβο. Τι έπρεπε να κάνουμε, να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας; Μόνο αυτό μπορούμε να κάνουμε όπως φαίνεται. Πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο; Η αδελφή μου αυτή τη στιγμή συνεχίζει το σχολείο της. Αύριο, μεθαύριο θα βγει έξω να παίξει. Τι θα γίνει με αυτό το θέμα; Θα εισβάλλει πάλι ο ίδιος, θα βάλει κάποιον άλλον να την προσεγγίσει; Αυτά είναι που φοβάται η κοπέλα.

Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι του χωριού είναι ενημερωμένοι για να προσέξουν για τα παιδιά τους. Στο παρελθόν είχε πέσει στα χέρια μας ένα κινητό από αλλοδαπούς και είχαν κατεβάσει κάποιες φωτογραφίες κοριτσιών από το χωριό από το facebook . Τον λόγο που τις είχαν κατεβάσει δεν τον ξέρω, απλά έγινε και αυτό με την αδελφή μου και θεωρώ ότι πρέπει να φύγουν από εδώ. Τώρα, αν θα ενοχλήσουν ξανά δικό μου παιδί θα πάρω τον νόμο στα χέρια μου και θα πάθουν αυτό που τους αξίζει. Εγώ έκανα το σωστό, πήγα στην δικαιοσύνη αλλά από την στιγμή που καμία δικαιοσύνη δεν υπάρχει, θα πάρω το νόμο στα χέρια μου.

Ο άνθρωπος αυτός είναι όπως όλοι οι υπόλοιποι. Δεν είμαι ρατσιστής, για άλλους μπορεί να είναι καλός. Για μένα ήταν ένας απλός εργάτης όπως άλλωστε και εγώ δουλεύω στο μεροκάματο αλλά από τη στιγμή που έμαθα ότι κάνει αυτές τις πράξεις, κακώς είναι ελεύθερος και για μένα όλοι αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν!»

Πύργος: Ξεσπά ο αδελφός της 11χρονης: «Πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;»

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 8 θετικά τεστ σε σύνολο 409-Που θα στηθούν την Κυριακή συνεργεία του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται στην Πάτρα και σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας.

Χθες διενεργήθηκαν στο Επιμελητήριο Αχαΐας 261 έλεγχοι και βρέθηκαν 8 θετικά δείγματα.

Παράλλήλα, χθες η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, το Τοπικό Συμβούλιο Κάτω Αλισσού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλισσαίων “Πείρος” προγραμμάτισαν την διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στην πλατεία Κάτω Αλισσού (κοινοτικό κατάστημα) όπου προσήλθαν 47 πολίτες και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επίσης, στο Νότιο Λιμάνι σε σύνολο 101 ελέγχων δεν βρέθηκε κανένα θετικά.
Σήμερα, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας για το ευρύ κοινό και Drive Through στα διόδια Ρίου.
ΝΑ σημειωθεί ότι από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι χθες στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.753.945 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.691.744 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 40.011 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Ειδικότερα,
-Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 3.224.254 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού
ελέγχου, ενώ 78.550 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.
-Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 135 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 22.011 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 418 θετικά (1,9%).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για την μετά κορωνοϊού εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ετοιμάζεται η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την μετά Covid εποχή, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Οι έλεγχοι για περιορισμό κίνησης και για SMS θα σταματήσουν το επόμενο διάστημα και ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Θέμα πρώτης προτεραιότητας, όπως μαθαίνω, θα είναι εστίες παραβατικότητας σε συγκεκριμένες ζώνες στην Πάτρα, αλλά και σε όλο τον νομό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Που και με ποια σκευάσματα μπορούν να εμβολιαστούν οι Πατρινοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ¨Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον διαθέσιμο είναι και το εμβόλιο της Johnson and Johnson, το οποίο έχει ενταχθεί στην 3η εμβολιαστική γραμμή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Παράλληλα στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο του Νέου Λιμένα γίνονται εμβολιασμοί με Moderna.

Στο ΠΓΝΠ και στο «Άγιος Ανδρέας» λειτουργούν επίσης, εμβολιαστικά κέντρα με τα σκευάσματα της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ στα Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Άνω Πόλης Πατρων, χορηγείται μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τέλος στα Κ.Υ Νότιου και Βόρειου Τομέα, οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer.

Βεβαίως συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Astra Zeneca, ενώ όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες επιλέγουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, στο τέλος Μαΐου οι πολίτες ανεξάρτητα από την ηλικία τους θα μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα τους χορηγηθεί, ενώ αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18-30

Υπενθυμίζουμε πως το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων των εμβολίων έχεις ως εξής:

PFIZER: Τρεις εβδομάδας

Astra Zeneca: Εντεκα εβδομάδες

MODERNA: Τέσσερις εβδομάδες

Johnson and Johnson: Μία δόση

Γ.Γ

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα