Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έξι μήνες στην… ανεργία- Συνάντηση με τον Νεκτάριο Φαρμάκη είχε ο Σύλλογος Κομμωτών Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Καταδικασμένοι επί έξι μήνες στην ανεργία οι κομμωτές και κουρείς της Πάτρας δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ ενίσχυσης από την Πολιτεία με αποτέλεσμα η πλειονότητα των επαγγελματιών να βρίσκονται σε αδιέξοδο αδυνατώντας να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Τα κομμωτήρια και κουρεία της Πάτρας παραμένουν κλειστά τους τελευταίους δύο μήνες, χωρίς όμως οι ιδιοκτήτες να έχουν ενταχθεί στο καθεστώς καταβολής του επιδόματος ειδικού σκοπού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Χθες το Δ.Σ. του Συλλόγου Κομμωτών και Κουρέων είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη ενημερώνοντάς τον για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με εκατοντάδες οικογένειες να μην μπορούν να επιβιώσουν. Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να μεταφέρει στα εμπλεκόμενα Υπουργεία τα αιτήματά τους, όπως η καταβολή επιδόματος ειδικού σκοπού λόγω της καραντίνας, καθώς και την παρέμβασή του ώστε να μην εξαιρεθούν από το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας που αφορά στην ενίσχυση των πληττόμενων από τον κορωνοϊό επιχειρήσεων.

 

Κ. Τσακριλής: Αδύνατον να κρατηθούμε άλλο

Ο πρόεδρος Καλλιτεχνίας του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Τσακριλής επεσήμανε πως «συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη και του θέσαμε τα προβλήματα του κλάδου μας. Είμαστε ένας κλάδος παροχής υπηρεσιών και τους τελευταίους μήνες προσπαθούμε να επιβιώσουμε, αφού οι επιχειρήσεις μας είναι κλειστές και το εισόδημά μας μηδενικό. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία ενίσχυση από την Πολιτεία με αποτέλεσμα η πλειονότητα των συναδέλφων να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιοπορισμού. Αρκετοί δεν έχουν να πάρουν καν τα είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειές τους. Δύο μήνες τα κομμωτήρια και τα κουρεία είναι κλειστά, όμως αν προσέξετε τον κόσμο έξω είναι περιποιημένος. Πού κουρεύονται και χτενίζονται; Κάτι λοιπόν συμβαίνει και δεν είναι απλό… Προσπαθούν δηλαδή να μας πείσουν ότι στα σπίτια ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται, ενώ στις επιχειρήσεις μας ναι; Δεν αντέχουμε άλλο. Πρέπει η Πολιτεία να βοηθήσει τον κλάδο μας».

 

Εμ. Γεωργoπούλου: Δεν έχουμε λάβει καμία ενίσχυση

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου, Εμμανουέλα Γεωργοπούλου τόνισε πως «με κρατική εντολή έχουμε τεθεί σε καθεστώς ανεργίας όχι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες που είμαστε κλειστά, αλλά συνολικά έξι μήνες από την εκδήλωση της πανδημίας. Όλο αυτό το διάστημα αφεθήκαμε στην τύχη μας, αφού δεν έχουμε λάβει ούτε το επίδομα ειδικού σκοπού που έχει καταβληθεί σε άλλες επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις του κλάδου μας εξαιρούνται από προγράμματα ενίσχυσης. Ευελπιστούμε πως ο Περιφερειάρχης που έδειξε πολλή καλή διάθεση να μεταφέρει τα αιτήματά μας και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον κλάδο μας, ο οποίος βρίσκεται σε αδιέξοδο. Εμείς θέλουμε ανοικτά καταστήματα με μέτρα όπως άλλωστε λαμβάναμε».

 

 

Π. Σκέντζος: Έχουν εξαιρεθεί και από την επιστρεπτέα

Παρών στην συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παναγιώτης Σκέντζος, ο οποίος ανέφερε πως οι επιχειρήσεις της Πάτρας που βρίσκονται κλειστές περισσότερο απ’ όλες οι άλλες στην Ελλάδα, θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε ένα ειδικό καθεστώς ενίσχυσης. «Μαζί με τον Σύλλογο των κομμωτών συναντηθήκαμε με τον Περιφερειάρχη, ζητώντας να σκύψει στα ειδικά προβλήματα του κλάδου, ο οποίος έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία. Πρόκειται για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που όλο το διάστημα που παραμένουν κλειστές δεν λαμβάνουν καμία ενίσχυση, ενώ σας θυμίζω ότι το 80% των επιχειρήσεων αυτών έχει αποκλειστεί από τις επιστρεπτέες προκαταβολές. Η Πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τον κλάδο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ενώ και η Περιφέρεια πρέπει να εξετάσει την ένταξη κι αυτών των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης».

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ για την μετά κορωνοϊού εποχή

Δημοσιεύθηκε

στις

– Ετοιμάζεται η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. για την μετά Covid εποχή, καθώς επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Οι έλεγχοι για περιορισμό κίνησης και για SMS θα σταματήσουν το επόμενο διάστημα και ήδη έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για την επόμενη ημέρα. Θέμα πρώτης προτεραιότητας, όπως μαθαίνω, θα είναι εστίες παραβατικότητας σε συγκεκριμένες ζώνες στην Πάτρα, αλλά και σε όλο τον νομό.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Που και με ποια σκευάσματα μπορούν να εμβολιαστούν οι Πατρινοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ¨Ελευθερία» με τους εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αξίζει να σημειώσουμε πως πλέον διαθέσιμο είναι και το εμβόλιο της Johnson and Johnson, το οποίο έχει ενταχθεί στην 3η εμβολιαστική γραμμή του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας.

Παράλληλα στο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο του Νέου Λιμένα γίνονται εμβολιασμοί με Moderna.

Στο ΠΓΝΠ και στο «Άγιος Ανδρέας» λειτουργούν επίσης, εμβολιαστικά κέντρα με τα σκευάσματα της Pfizer και της Astra Zeneca, ενώ στα Κ.Υ Χαλανδρίτσας και Άνω Πόλης Πατρων, χορηγείται μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Τέλος στα Κ.Υ Νότιου και Βόρειου Τομέα, οι εμβολιασμοί γίνονται με το εμβόλιο της Pfizer.

Βεβαίως συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν με το σκεύασμα της Astra Zeneca, ενώ όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες επιλέγουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλιας, στο τέλος Μαΐου οι πολίτες ανεξάρτητα από την ηλικία τους θα μπορούν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα τους χορηγηθεί, ενώ αναμένεται να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους 18-30

Υπενθυμίζουμε πως το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των δόσεων των εμβολίων έχεις ως εξής:

PFIZER: Τρεις εβδομάδας

Astra Zeneca: Εντεκα εβδομάδες

MODERNA: Τέσσερις εβδομάδες

Johnson and Johnson: Μία δόση

Γ.Γ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το αίμα η ζωή τους-Αύριο η εθελοντική αιμοδοσία στον «Φάρο» για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος, η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).

Ο εορτασμός έχει ως αποστολή την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο, ώστε η ασθένεια να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, να καταστεί αντιληπτή η σπουδαιότητα της σωστής ενημέρωσης των νέων για την πρόληψη της νόσου και το γεγονός ότι η εθελοντική προσφορά αίματος δίνει ζωή στα άτομα που νοσούν.

Στην Ελλάδα 3.000 άνθρωποι με θαλασσαιμία χρειάζονται τακτικά αίμα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπερνούν τις 30 μονάδες αίματος ανά άτομο το χρόνο. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για την αύξηση της αιμοδοσίας στη χώρα μας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στέκεται δίπλα στον Αχαϊκό Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και προσκαλεί όλους να δώσουν αίμα, αύριο Κυριακή 9 Μαΐο, κατά τις ώρες 9:30-13:30 και 17:00-20:30, στο χώρο του «Φάρος εν Πάτραις» όπου πραγματοποιείται Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, με αφορμή τον εορτασμό, δήλωσε: «Ενισχύοντας την εθελοντική αιμοδοσία ειδικά τώρα την εποχή της πανδημίας, είμαστε κοντά στα άτομα αυτά που δίνουν ένα δύσκολο αγώνα επιβίωσης , αφού η ζωή τους εξαρτάται από τη δική μας προσφορά η οποία είναι η προσφορά αίματος. Όλοι πρέπει να δείξουμε στην πράξη την κοινωνική μας αλληλεγγύη».

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας η Ελληνική Ομοσπονδία αναφέρει σε μήνυμά της «η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας και εορτάζεται κάθε έτος με πολλές δράσεις σε όλη την χώρα, ενώ αποτελεί για τους πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο μία ξεχωριστή μέρα εορτασμού και απολογισμού. Η ΕΟΘΑ μέσω της συμμετοχής της σε παγκόσμιες πρωτοβουλίες, εθνικά και διεθνή συνέδρια, δράσεις και βραβεύσεις, έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των θαλασσαιμικών, σε πανελλαδικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας Θαλασσαιμίας είναι και μια υπενθύμιση για τους αγώνες των θαλασσαιμικών σε όλα τα επίπεδα διεκδίκησης για καλύτερη ιατρική περίθαλψη, προάσπισης των δικαιωμάτων τους και αναγνώρισης αυτών ως ενεργά μέλη της κοινωνίας. Οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία με την ψυχική δύναμη που τους διακρίνει, αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, σπουδάζουν, δουλεύουν, ερωτεύονται, γίνονται γονείς και πιστεύουν στο ανθρωπιστικό κίνημα αλληλεγγύης, που σήμερα πιο πολύ από ποτέ, μεγαλώνει με όλους τους εθελοντές αιμοδότες που προσέρχονται και αιμοδοτούν χαρίζοντας ζωή!».

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα