Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
Connect with us

Συνεργασίες

Ο σύγχρονος ρόλος της Γυναίκας, από την INTERAMERICAN και το Women οn Top

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ιδιαίτερη ήταν η θεματική αξία της διαδικτυακής συζήτησης στις 8 Μαρτίου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που διοργάνωσε η INTERAMERICAN σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών Women On Top.

 

Σε μια περίοδο σημαντικών ανακατατάξεων και μεταβολών, κατά την οποία η συζήτηση γύρω από την ισότητα των φύλων και τη συμπερίληψη των γυναικών έρχεται στο προσκήνιο σε κάθε κοινωνικό, εταιρικό και πολιτικό πλαίσιο, η επίκαιρη αυτή εκδήλωση είχε ως στόχο την προσέγγιση από διαφορετικές οπτικές του θέματος της παρουσίας των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, υπό τις συνθήκες των σημερινών προκλήσεων.

 

Με τη συμμετοχή συνομιλητών που εκπροσωπούσαν την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία των πολιτών, συζητήθηκαν θέματα όπως η σημασία της έμφυλης ισότητας στοπλαίσιο της επίτευξης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο καίριος ρόλος των επιχειρήσεων στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας για την ισότητα, τα εμπόδια που θέτουν τα κοινωνικά στερεότυπα στην προώθηση της συμπερίληψης, καθώς και η θέση άλλων υπο-εκπροσωπούμενων ομάδων που διεκδικούν ακόμα την ουσιαστική φωνή που τους αναλογεί.

 

Η Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Δ.Σ. CSR HELLAS, Μέλος Δ.Σ. CSR Europe, Σύμβουλος Διοίκησης Εταιρικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας του Ομίλου ΤΙΤΑΝ, αναφέρθηκε στην κρίσιμη συμβολή που θα έπρεπε και μπορούν να έχουν οι γυναίκες ως απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις βιωσιμότητας και εξάλειψης των ανισοτήτων στην εποχή μας. Εστιάζοντας σε παραδείγματα αύξησης συμμετοχής των γυναικών σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, τόνισε τη σημασία της προώθησης της ισότητας μέσα από ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

 

Η Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της IΝΤΕRAMERICAN, αναφέρθηκε στην ουσιαστικότητα του οργανωτικού μετασχηματισμού της εταιρείας για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγική διαδικασία, επισημαίνοντας ότι ένα νέο μοντέλο οργάνωσης με άξονα τα δίκτυα προάγει μια ανοιχτή κουλτούρα διαφάνειας, συμπεριληπτικότητας, συνεργασίας, ευελιξίας και προσαρμοστικότητας, που μεταξύ άλλων καθιστά τον οργανισμό πιο ελκυστικό σε νέα ταλέντα και του δίνουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Υπογράμμισε, επίσης, ότι το βασικό εμπόδιο σε μια τέτοια διαδικασία είναι συχνά τα εσωτερικευμένα στερεότυπα των ατόμων που αντιστέκονται σε αυτήν.

 

Η Ευγενία Ντάλλα, επικεφαλής των Αποζημιώσεων Ζωής και Υγείας της INTERAMERICAN, 
ανέφερε ότι οι εταιρείες μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ισότητα των φύλων, αφού έχουν τη δυνατότητα να αντιστρέψουν μνήμες πολλών εργαζομένων γυναικών που η γενιά τους μεγάλωσε σε ένα κοινωνικο-πολιτισμικό πλαίσιο έμφυλου διαχωρισμού και προκαταλήψεων. Συμβούλεψε, δε, τις νέες γυναίκες να έχουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, να εξελίσσονται και να μαθαίνουν, να μη φοβούνται τις προκλήσεις, να μην αυτο-παγιδεύονται σε διλήμματα τύπου «οικογένεια ή καριέρα», να διεκδικούν, να έχουν τη δύναμη να αντιδρούν όταν αδικούνται, να μεγαλώνουν «υγιείς» κόρες και γιούς και να στηρίζουν τις επιλογές τους.

 

Η Χριστίνα Καράμπελα, Ιδρύτρια της εταιρείας κοινωνικών και εμπορικών μελετών qed, 
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και μέλος της γενικής συνέλευσης της ActionAid Hellas, περιέγραψε τη διεκδίκηση της ηγεσίας ως μια επίπονη και χρονοβόρα βιωματική διαδρομή και ανέφερε τη διαγενεακή διαμεσολάβηση ως ένα σημαντικό εργαλείο για την ενίσχυση της προόδου. Μιλώντας για τις ανισότητες, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πράγματα βελτιώνονται και στην Ελλάδα, με το «τρίγωνο» γυναικείες οργανώσεις / πολιτεία / μέτρηση-έρευνα να αποτελεί το προτεινόμενο δομικό στοιχείο της επιτάχυνσης.

 

Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, συνιδρυτής της ethelon και Ashoka Foundation Changemaker, επεσήμανε ότι η νέα γενιά δεν δέχεται τα πράγματα ως αυτονόητα, αλλά παρατηρώντας πρωτοβουλίες και παραδείγματα απ’ όλον τον κόσμο, δραστηριοποιείται πιο έντονα στην προσπάθεια να πετύχει την ισότητα που επιθυμεί. Ανέφερε, επίσης, ότι το πρώτο βήμα για τις εταιρείες που θέλουν να φέρουν την αλλαγή είναι να ακούν περισσότερο και να βλέπουν την συνολική εικόνα. Να προσπαθήσουν να πετύχουν αλλαγές, με βάση το τί θέλουν να εκπροσωπούν και όχι απλώς με βάση τους αριθμούς και τους στόχους, υλοποιώντας ενέργειες.

 

«Είχαμε την ευκαιρία, ιδιαίτερα φέτος, να ανοίξουμε σε μεγαλύτερο βάθος μια συζήτηση που εκκρεμούσε εδώ και καιρό γύρω από την ισότιμη συμμετοχή, εκπροσώπηση και μεταχείριση των γυναικών στην αγορά εργασίας. Οι εταιρείες, μέσα από συνεργασίες με την Πολιτεία και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν δράση και να φέρουν μια θετική αλλαγή στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, γυναικών και ανδρών, που επηρεάζουν καθημερινά» είπε η Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας και συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top, που συντόνισε τη συζήτηση.

 

Την εκδήλωση προλόγισε και έκλεισε ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, που έδωσε με ερωτήματα το πλαίσιο του προβληματισμού για τα ζητήματα ισότητας στο εργασιακό περιβάλλον: Πόσο πραγματική είναι η τάση ανατροπής στερεοτύπων που συντηρούν διακρίσεις; Ποιά είναι η δυναμική της συνεισφοράς των γυναικών στον μετασχηματισμό που συντελείται σήμερα στην οργάνωση και λειτουργία των εταιρικών κοινοτήτων; Καταληκτικά, εξέφρασε την άποψη πως η ισότητα θωρακίζει την επιχειρησιακή συνέχεια, ενώ οι ανισότητες την αποδομούν. Όπως παρατήρησε, κομβικής σημασίας για την υποστήριξη του Στόχου 5 των SDGs είναι και η ουσιαστική προσέγγιση του Στόχου 17, δηλαδή των συνεργασιών, που ανοίγουν τη βάση αναφοράς και κτίζουν κουλτούρα κοινής υπόθεσης.


Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της εκδήλωσης στον σύνδεσμο:
https://www.facebook.com/events/3738373749609219

Συνεργασίες

Το νέο OLYMPIA ODOS app που πρέπει να κατεβάσουμε όλοι στο κινητό μας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τα τελευταία χρόνια ολο και περισσότεροι  επισκέπτες ανακαλύπτουν τις ομορφιές της Πελοποννήσου! Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι και το εμφανώς αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο και τώρα πλέον το OLYMPIA  ODOS APP, ένας  πολύ χρήσιμος συνοδηγός στα  ταξίδια μας για να  εξερευνίσουμε ολη την  Βόρεια  Πελοπόννησο.

Η καινοτόμα εφαρμογή της Ολυμπίας Οδού είναι ήδη διαθέσιμη δωρεάν για όλους   για λειτουργικά συστήματα iOS και Android και προσφέρει υπηρεσίες που αναβαθμίζουν σημαντικά την άνεση και την ασφάλεια κάθε ταξιδιώτη στον αυτοκινητόδρομο.

Μία εφαρμογή η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να προγραμματίζουν με μεγαλύτερη άνεση και ακρίβεια το ταξίδι τους, ενώ φροντίζουν να εμπλουτίζουν τη διαδρομή τους με ακόμα περισσότερες απολαυστικές εμπειρίες. Η εφαρμογή παρέχει νέες δυνατότητες στους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου, ενσωματώνοντας ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής σε μία ολοκληρωμένη σουίτα υπηρεσιών που κάνουν κάθε διαδρομή πιο ευχάριστη και πιο ασφαλή.

Όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως συνδρομής στον πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS, θα λατρέψουν αυτό το νέο app, αφού μέσω αυτού έχουν πρόσβαση σε μια γκάμα από «έξυπνες» υπηρεσίες που τους επιτρέπουν να υπολογίζουν το κόστος των διοδίων, να επιλέγουν τη βέλτιστη διαδρομή και να ενημερώνονται σχετικά με την πρόγνωση της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα στους χρήστες, μέσω του διαδραστικού χάρτη της εφαρμογής,  να εντοπίζουν  εγκαίρως σημεία ενδιαφέροντος όπως Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, Χώρους Στάθμευσης και Υγιεινής, εξόδους από τον αυτοκινητόδρομο κ.α. καθώς και να συνδέονται τηλεφωνικά με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Με στόχο να αναδείξει τα ωραιότερα σημεία πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου, η εφαρμογή αποτελεί ταυτόχρονα και έναν -νέας γενιάς- ταξιδιωτικό οδηγό της Βόρειας Πελοποννήσου με δεκάδες επιλεγμένα αξιοθέατα, στα οποία όλοι οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν εικονικά.

Με αιχμή του δόρατος την καινοτομία και τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, η Ολυμπία Οδός, από την έναρξη της κατασκευής του αυτοκινητόδρομού της, παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, έχοντας επιτύχει τη μείωση κατά 93% των τροχαίων ατυχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα. Επιπλέον, βάζοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των διαδικασιών της, η εταιρεία ήταν η πρώτη που εφάρμοσε το Hybrid, ένα σύστημα που επιτρέπει τη χιλιομετρική χρέωση διοδίων με αποτέλεσμα τη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων, αλλά και τη δικαιότερη χρέωση των ταξιδιωτών.

Για τους συνδρομητές του πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS τα οφέλη είναι ακόμα περισσότερα, καθώς τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν μέσω αυτής όλες τις ενέργειες που αφορούν το λογαριασμό τους, όπως να τον φορτίσουν ηλεκτρονικά, να παρακολουθούν 24/7 το λογαριασμό τους, να επεξεργάζονται τα στοιχεία του προφίλ τους και να δηλώνουν την απώλεια ή κλοπή του.

Μέσα από κάθε της βήμα, η Ολυμπία Οδός παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον δημιουργώντας έργο προστιθέμενης αξίας για όλους μας. Και τώρα, η εταιρεία μάς καλεί στη νέα, ψηφιακή εποχή μέσα από το Olympia Odos App!

Περισσότερα

Συνεργασίες

Η FRONERI προχωρά σε μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η FRONERI βάζει για ακόμα μία φορά τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και προχωράει στην μείωση του πλαστικού που περιλαμβάνεται στις συσκευασίες της.  

Ειδικότερα, καταργεί 5.000.000 πλαστικά κουταλάκια από τα κυπελάκια παγωτού και τα αντικαθιστά με ξύλινα. Επιπλέον, αντικαθιστά 3.500.000 πλαστικές τάπες πυραύλων και 3.700.000 πλαστικά καπάκια και μεμβράνες με αντίστοιχα χάρτινα υλικά. 

Επιπροσθέτως, η FRONERI επεκτείνει πλέον τις δράσεις της για τη μείωση του πλαστικού και στα σημεία πώλησης των προϊόντων της, διαθέτοντας πράσινους κάδους απορριμμάτων αποκλειστικά από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει στην ελληνική αγορά μεγάλα brands όπως το Nuii, NIRVANA, MAGNUM, LACTA και OREO – στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιωσιμότητα έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια για ένα κόσμο με λιγότερα πλαστικά και αποδεικνύει έμπρακτα, σε καθημερινή βάση, πως η απόλαυση μπορεί να συνυπάρχει με την οικολογική συνείδηση.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέο κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσία στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, με νέο κατάστημα στην Πάτρα αποκτά η Παγκρήτια Τράπεζα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδίου, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη των εργασιών της στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. 

 

Από τις 18 Ιουλίου, το νέο κατάστημα λειτουργεί σε αναμορφωμένο κτίριο στην οδό Αγίου Ανδρέου 28 & Λ.  Όθωνος – Αμαλίας 37 με πρόσοψη σε δύο κεντρικές αρτηρίες της πόλης των Πατρών με έντονη εμπορική δραστηριότητα.

 

Το κατάστημα υποστηρίζει 7μελής ομάδα έμπειρων τραπεζικών στελεχών με επικεφαλής την κ. Θεοδώρα Καρανδρίκα. 

 

Η νέα μονάδα λειτουργεί με βάση το αναβαθμισμένο μοντέλο εξυπηρέτησης που εφαρμόζει η Τράπεζα στο δίκτυό της που στοχεύει στην αποτελεσματική κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των πελατών της και στην παροχή της καλύτερης δυνατής τραπεζικής εμπειρίας, τόσο για απλές όσο και για σύνθετες και εξειδικευμένες ανάγκες.

 

Για το σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί διακριτοί χώροι μέσα στο κατάστημα που υποστηρίζουν από τη μία τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες και από την άλλη τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης του πελάτη με ψηφιακά μέσα, ενώ εξειδικευμένο προσωπικό  παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες  ακόμη και απομακρυσμένα μέσω video conference.

 

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της έναρξης λειτουργίας του νέου καταστήματος, ο CEO της Τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος ανέφερε:

 

«Φιλοδοξούμε να χτίσουμε μια νέα τράπεζα. Μια τράπεζα εύρωστη, σύγχρονη, λειτουργική και έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.  Μια τράπεζα ΑΝΑΦΟΡΑΣ για τον μέσο Έλληνα, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία και τον ιδιώτη. Στρατηγικό στόχο μας, αποτελεί η ενίσχυση του αποτυπώματός μας στην υπόλοιπη χώρα πέρα από τα όρια της Κρήτης μέσα από την αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων μας. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινούμε τη λειτουργία του νέου καταστήματός μας προκειμένου να εξυπηρετήσουμε μια εξαιρετική από πλευράς δυναμικής αγορά, όπως αυτή της Πάτρας». 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα