Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Ασταμάτητη διασπορά στην Αχαΐα-Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί να μοιάζει πλέον με «κλισέ» όμως είναι αλήθεια πως τα νοσοκομεία της Πάτρας για πρώτη φορά στην εποχή της πανδημίας αντιμετωπίζουν τόση μεγάλη πίεση, ενώ την ίδια ώρα η διασπορά της νόσου στην τοπική κοινότητα μοιάζει ασταμάτητη και προβληματίζει έντονα τους ειδικούς και τους αρμόδιους φορείς.

Αν και έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την στιγμή που ο δήμος της Πάτρας – και κάποιες μέρες αργότερα ολόκληρη η Αχαία – μπήκαν στο «βαθύ κόκκινο» και σε καθεστώς αυστηρού lockdown, ο κορωνοϊός συνεχίζει να… επελαύνει και αυτό καταγράφεται σε όλους τους δείκτες.
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 105 νέα κρούσματα στο νομό, ενώ την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι 11 «θετικοί» πολίτες εντοπίστηκαν μόνο από τα rapid tests που διενεργήθηκαν χθες στο Επιμελητήριο και στο πάνω μέρος της Αγ. Νικολάου. Επίσης, 187 είναι οι πολίτες που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και στον «Άγιο Ανδρέα», χωρίς να υπάρχει το παραμικρό σημάδι υποχώρησης της πανδημίας.
Αναλυτικότερα:
• Στα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας νοσηλεύονται 187 πολίτες που κατανέμονται ως εξής: ΠΓΝΠ: 80 σε απλές κλίνες και 20 σε ΜΕΘ, «Αγ. Ανδρέας: 77 σε απλές κλίνες και 10 σε ΜΕΘ. Με άλλα λόγια, 157 πολίτες της περιοχής έχουν παρουσιάσει πιο σοβαρά συμπτώματα της νόσου αλλά η κατάστασή τους δεν είναι ανησυχητική, ωστόσο υπάρχουν και 30 πολίτες, των οποίων η κατάσταση υγείας είναι πιο επιβαρυμένη και χρίζουν αυξημένης νοσηλευτικής βοήθειας.
• Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 105 νέα κρούσματα στο νομό Αχαίας, επί συνόλου 2.512 σε όλη τη χώρα. Επίσης, 19 κρούσματα ανακοινώθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και 27 κρούσματα στην Ηλεία. Συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα λοιπόν, ανακοινώθηκαν 151 νέες μολύνσεις.
• Στην Πάτρα διενεργήθηκαν χθες 457 rapid tests από δύο συνεργεία (το ένα στο κάτω μέρος από τις σκάλες Αγ. Νικολάου και το άλλο στον χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας). Από αυτά προέκυψαν 11 θετικά δείγματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement