Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Πάτρα δεν γιορτάζει-Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. μετά τις πληροφορίες για παράνομα αποκριάτικα πάρτι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Βουβαμάρα και θλίψη στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά δεν… γιορτάζει, αλλά εξακολουθεί να μετρά απώλειες…

Προ πανδημίας η Πάτρα ήδη από χθες θα ζούσε στους ξέφρενους ρυθμούς του Καρναβαλιού. Οι δρόμοι και οι πλατείες γεμάτοι από κόσμο θα ξεχείλιζαν από «ζωντάνια» στην κορύφωση των εκδηλώσεων που αποτελούν σήμα κατατεθέν όχι μόνο για την Αχαΐα, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα. Σε λίγες ώρες από τώρα χιλιάδες καρναβαλιστές θα έπαιρναν την θέση τους στην εκκίνηση της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, διαβαίνοντας στους δρόμους του ξέφρενου ρυθμού και της δημιουργίας.
Φέτος όμως τίποτε δεν είναι ίδιο… Το μόνο που θυμίζει Καρναβάλι, οι… μοναχικοί μπάστακες και τα άρματα που στόλισαν τις πλατείες, αλλά και η μουσική που παίζει από τα ηχεία στους άδειους δρόμους. Και μπορεί τόσο η Κοινωφελής Επιχείρηση «Καρναβάλι Πάτρας», όσο και καρναβαλιστές να επιχείρησαν με εναλλακτικούς τρόπους –κυρίως μέσω του διαδικτύου- να γιορτάσουν το Καρναβάλι, όμως τίποτε δεν μπορεί να αναπληρώσει τις αγκαλιές, το τρέξιμο, την χαρά, την έξαψη και το κέφι που «πλημμυρίζουν» τους δρόμους…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Η μη πραγματοποίηση του Καρναβαλιού για δεύτερη συνεχή χρονιά όμως, έχει και σημαντικές απώλειες κυρίως, στην οικονομική ζωή της πόλης. Άλλωστε το Καρναβάλι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με αρκετές οικονομικές δραστηριότητες, όπως η βιοτεχνία, η εστίαση, τα ξενοδοχεία, το εμπόριο, κ.α. Πέρυσι οι επιχειρήσεις «βούλιαξαν» λίγες μέρες πριν την κορύφωση των εκδηλώσεων, ενώ φέτος αν και προετοιμασμένοι εδώ και καιρό για την μην πραγματοποίηση του Καρναβαλιού δεν παύουν να υφίστανται τις δυσμενείς εξελίξεις από την συνεχιζόμενη οικονομική «αιμορραγία». Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Καρναβάλι αποτελεί κυρίαρχο οικονομικό «αιμοδότη» για αμέτρητες επιχειρήσεις της πόλης όχι μόνο για την διάρκεια του τριημέρου, αλλά για πολλή μεγαλύτερη περίοδο.
Εκτός όμως από τις οικονομικές απώλειες, η αναβολή των καρναβαλικών εκδηλώσεων για τους Πατρινούς έχει και ψυχολογικές συνέπειες, αφού πρόκειται για ένα τριήμερο που όλοι, μικροί και μεγάλοι, έχουν την ευκαιρία να αφήσουν για λίγο στην άκρη τις έννοιες της καθημερινότητας και τα προβλήματα.

ΚΑΠΟΙΟΙ… «ΚΡΑΤΗΣΑΝ»
Πάντως, μέσα στο γκρίζο τοπίο της πανδημίας, υπήρξαν κι εκείνοι που επέμειναν, είτε διοργανώνοντας πάρτι μέσω του διαδικτύου, είτε βγαίνοντας στους δρόμους με αποστάσεις, μάσκες και μέτρα. Ενδεικτική ήταν η κίνηση της ομάδας «Σφήκες» η οποία χθες με μία μοναδική κατασκευή καπέλο με τίτλο «και τα μυαλά στα κάγκελα» έδωσε την δική της νότα στην έρημη πόλη.

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες για καρναβαλικά πάρτι από παρέες κυρίως, νεαρών σήμαναν «συναγερμό» στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. η οποία ήδη βρίσκεται επί ποδός, διενεργώντας εντατικούς ελέγχους τόσο στην Πάτρα, όσο και τις εθνικές οδούς, βάζοντας «μπλόκο» στις παράνομες μετακινήσεις όχι μόνο από Δήμο σε Δήμο, αλλά και από Νομό σε Νομό εν όψει και της αυριανής αργίας.
Οι πληροφορίες για μετακινήσεις ατόμων από την Αττική προς την Πάτρα, ενδεχομένως με την ελπίδα ή και την πληροφορία πως «κάτι» γίνεται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, έχει κινητοποιήσει τις αρχές που διενεργούν διαρκείς ελέγχους στα διόδια, ενώ επίσης, διαρκής είναι η επόπτευση σε περιαστικές περιοχές όπου υπάρχουν πληροφορίες για τη διοργάνωση ιδιωτικών ολονύκτιων πάρτι σε οικίες, που ενδεχομένως ακόμα και να έχουν ενοικιαστεί για τον συγκεκριμένο λόγο…!


Ροή ειδήσεων

Advertisement