Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Αναχώρησε για την αιωνιότητα η Μαρία Σπ. Κρούσκα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την σημερινή έντυπη έκδοση της Γνώμης

Συγκίνηση σκόρπισε στα Ροΐτικα και στη Γουμένισσα Καλαβρύτων το άκουσμα της απώλειας της Μαρίας (χήρας Σπύρου) Κρούσκα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 90 ετών.

Αν και πάλεψε γενναία με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που την ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα, προχθές το βράδυ, αναχώρησε για την αιωνιότητα, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Γεννήθηκε στο Φλάμπουρα Καλαβρύτων και μεγάλωσε σε μια πολυμελή οικογένεια και με αρκετές δυσκολίες. Με τον αείμνηστο σύζυγό της έζησαν επί σειρά ετών στη Γουμένισσα Καλαβρύτων, όπου δημιούργησαν τη δική τους οικογένεια. Απέκτησαν τρεις γιους, τον Κωνσταντίνο, τον Βασίλη και τον Γιάννη, τους οποίους η ίδια ως στοργική μάνα γαλούχησε με τις αρχές και τις αξίες που πορεύτηκε σ’ όλη της τη ζωή.

Υπήρξε μια σεβάσμια γυναίκα, καλόκαρδη, καλοσυνάτη, δοτική, αγαπητή, τη διέκρινε η απλότητα και αγνότητα της ψυχής της, ήταν άνθρωπος με ζεστή καρδιά και με ευαισθησίες, ενώ σ’ όλη της τη διαδρομή της ζωής της ήταν μια αγωνίστρια.

Ευτύχησε να δει τα παιδιά της να χαράσσουν την δική τους διαδρομή, σε επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο, είχε την χαρά να γνωρίσει τέσσερα εγγόνια και πρόσφατα να αποκτήσει και δισέγγονη.

Αναχώρησε για το αιώνιο ταξίδι παίρνοντας στις «αποσκευές» της την αγάπη των παιδιών της και της οικογένειάς της μαζί με τις προσευχές τους για να αναπαυθεί εν Κυρίω…

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας Γουμένισσας Καλαβρύτων και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement