Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Φιλέτο ψαρονέφρι με πουρέ και σάλτσα ροδιού     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 φιλέτα ψαρονέφρι

Για την μαρινάδα

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μέλι

1/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι με ρόδι

1 κουτ. σούπας σάλτσα Ουόρσεστερ

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

πιπέρι

Για την σάλτσα ροδιού

1 κούπα φρέσκο χυμό ροδιού

2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με ρόδι

Για τον πουρέ

1 κιλό πατάτες, σε μέτριους κύβους

γάλα όσο χρειαστεί

100γρ. βούτυρο φρέσκο

1 σκελίδα σκόρδο ακαθάριστο

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μικρό μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά τις μαρινάδας και ανακατεύετε. Βυθίζετε το κρέας στη μαρινάδα και το αφήνετε για 2 ώρες περίπου. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βγάζετε το κρέας απ’ την μαρινάδα, το στεγνώνετε καλά, το λαδώνετε και αλατίζετε. Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι και ροδίζετε το κρέας. Σβήνετε με 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι. Μεταφέρετε το κρέας σε ταψί και το ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Σε μικρό σκεύος βάζετε όλα τα υλικά για την σάλτσα ροδιού και σιγοβράζετε για 1 ώρα ανακατεύοντας τακτικά. Αφήνετε να κρυώσει. Σε κατσαρόλα ρίχνετε τις πατάτες, νερό και γάλα σε αναλογία 50-50 μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες, 1 σκελίδα σκόρδο με τη φλούδα, αλάτι και πιπέρι και βράζετε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βούτυρο, λίγα από τα υγρά τις κατσαρόλας και αλατοπιπερώνετε. Καθαρίζετε το σκόρδο, το λιώνετε και το ρίχνετε στο μίγμα. Χτυπάτε με μίξερ χειρός για 2 λεπτά και διορθώνετε τη γεύση και την υφή με αλάτι, πιπέρι και γάλα. Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμύδι και ανακατεύετε. Κόβετε το κρέας σε φέτες και σερβίρετε επάνω στον πουρέ. Περιχύνετε με την σάλτσα ροδιού και γαρνίρετε με ένα κλωναράκι φρέσκο θυμάρι και φρέσκο καρπό ροδιού.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρακάς με μπαχάρι και κανέλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. αρακά

2 κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 ξυλάκι κανέλα

3 κόκκους μπαχάρι

4 λιαστές τομάτες

200 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

300 ml ζεστό νερό

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε το ένα κρεμμύδι και κόβετε σε φέτες το άλλο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε για 2΄ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντάς τα ελαφρά. Προσθέτετε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5΄. Προσθέτετε την τομάτα, τον τοματοπελτέ, τις λιαστές τομάτες κομμένες, τα μπαχαρικά, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄, κατόπιν προσθέτετε τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 30΄ ακόμη. Σερβίρετε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

Περισσότερα

Μαγειρική

Πέννες με μπλε τυρί, μπρόκολο και καρύδια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350γρ. πένες, ριγκατόνι ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας

200γρ. κορυφές από μπρόκολο

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100γρ. μπλε τυρί, σε κυβάκια

100γρ. τυρί κρέμα

½ ματσάκι σχοινόπρασο

λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο

2-3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο

4 κουτ. σούπας καρύδια ψημένα, ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Τοποθετείτε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι και τα καρύδια σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτετε 1 λίτρο νερό καυτό. Bράζετε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος προσθέτετε τα φυλλαράκια του θυμαριού και σερβίρετε το φαγητό προσθέτοντας τα καρύδια ψημένα και ψιλοκομμένα και επιπλέον πιπέρι αν θέλετε.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα από κολοκύθι     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό κολοκύθια, κομμένα στη μέση οριζόντια

50 ml ε.π. ελαιόλαδο

250 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

100 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα

2 κ.σ. πάστα ντομάτας

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα

1 καλή πρέζα ζάχαρη

5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Για το σερβίρισμα

500 γρ. σπαγγέτι βρασμένο

70 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση:

Κόβετε τα κολοκύθια σε μισές ροδέλες σαν μισοφέγγαρα, όσο πιο λεπτές γίνεται. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα σκούρο καστανό χρώμα. Ρίχνετε ελάχιστο νερό αν κολλήσουν. Προσθέτετε τα κολοκύθια και τα καρότα και μαγειρεύετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄ ανακατεύοντας, μέχρι να χάσουν τον όγκο τους και να πάρουν λίγο χρώμα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 30΄. Αν πιάσουν λίγο και καραμελώσουν, ρίχνετε νερό ανά διαστήματα και ξύνοντας τον πάτο τους σκεύους με μαρίζ να ξεκολλήσουν. Προσθέτετε την πάστα τομάτας και τα τοματάκια και μαγειρεύετε για 2΄. Ρίχνετε τη ζάχαρη και το σκόρδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ανακατεύετε το σπαγγέτι με τη σάλτσα και μοιράζετε σε πιάτα. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα