Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα χωρίς «πέναλτι» -Πότε ξεκινά το μέτρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε πως από τον Μάιο οι πολίτες θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα χωρίς κάποια χρηματική ποινή όπως ίσχυε μέχρι πέρυσι, για αυτούς που κατέθεταν πινακίδες και έκαναν άρση ακινησίας στα μέσα του χρόνου.

Η πληρωμή τους θα γίνεται online, μέσω της πλατφόρμας myCar, με τους κατόχους των αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας, να άρουν την κατάθεση, επιλέγοντας πόσους μήνες θέλουν να κυκλοφορήσουν το όχημά τους, πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας που αναλογούν στους μήνες αυτούς. Προτού γίνει αυτό, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να ανεβάσουν ηλεκτρονικά το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματός τους.

 

Στη περίπτωση που οι πινακίδες έχουν κατατεθεί σε κάποια ΔΟΥ, τότε μέσω ραντεβού και με την προσκόμιση της βεβαίωσης ακινησίας, της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του αιτούντα, του αποδεικτικού πληρωμής των τελών κυκλοφορίας και του ασφαλιστήριου συμβολαίου, ο ιδιοκτήτης θα συμπληρώνει μια αίτηση άρσης ακινησίας και θα παίρνει πίσω της πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Περισσότεροι από 130.000 ιδιοκτήτες οχημάτων προχώρησαν στην ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων τους έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Με το συγκεκριμένο μέτρο, ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών, για το οποίο τα τέλη κυκλοφορίας ανέρχονται για το 2021 σε 920 ευρώ, αν θελήσει να πάρει τις πινακίδες που έχει παραδώσει για το διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 459,6 ευρώ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement