Connect with us

Εκκλησιαστικά

Δέηση για την απαλλαγή από την πανδημία τελέστηκε σε όλους τους ναούς της Μητρόπολης Πατρών

Published

on

 

 

Με ιερά κατάνυξη τελέσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η Θεία Λειτουργία, την Κυριακή της Τυρινής και αναπέμφθηκαν δεήσεις δια την απαλλαγή από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία ταλαιπωρεί την πατρίδα μας και τον κόσμο όλον.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Περιβόλας Πατρών.

Παράλληλα με την αναφορά του στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ανεφέρθη και στους σεισμοπλήκτους αδελφούς μας, της Θεσσαλίας και παρεκάλεσε να συνεχίσουμε προσευχόμενοι δι’ αυτούς. Επίσης γνωστοποίησε ότι μετά τον σεισμό επικοινώνησε με τους Μητροπολίτας των σεισμοπλήκτων περιοχών, Ελλασώνος κ. Χαρίτωνα, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, προς τούς οποίους εξέφρασε την αγάπη και την συμπαράσταση και δι’ αυτών προς τούς δοκιμαζομένους αδελφούς μας των Ιερών Μητροπόλεών τους, ως και το ότι με κάθε τρόπο, τόσον ο ίδιος, όσον και ο Ιερός Κλήρος και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πατραϊκής Εκκλησίας, θα σταθούν αρωγοί τους κατόπιν πάντοτε της συνεννοήσεως και των οδηγιών, των ως άνω Αρχιερέων.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς ανεγνώσθη η εγκύκλιος του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου ενόψει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, περίοδο που ανοίγονται οι θυρές του ιερού σταδίου για νέους και μεγαλύτερους πνευματικούς αγώνες.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement