Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εστίες υπερμετάδοσης τα πάρτι και ο συνωστισμός

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗ «Γ» ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΟΡΕΩΝ

Published

on

 

 

Φόβους για μετάδοση του κορωνοϊού από τα πάρτι και το συνωστισμό των τελευταίων ημερών, σε διάφορες πόλεις της χώρας, εκφράζουν οι ειδικοί, ενώ για τις εικόνες της Πάτρας, που έκαναν το γύρο της Ελλάδας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, μέσω της «Γ» καταθέτουν τις απόψεις τους. Αναλυτικά:

Καρολίνα Ακινόσογλου:  «Θα τα πληρώσουμε ακριβά»

«Θα δούμε τα αποτελέσματα στις επόμενες 15-20 ημέρες. Φοβάμαι ότι θα τα πληρώσουμε ακριβά τα κορωνοπάρτι που έγιναν στην περιοχή μας» δήλωσε η επίκουρος καθηγήτρια Παθολογίας, λοιμωξιολόγος και υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου.

Μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως «οι πορείες και τα κορωνοπάρτι φυσικά και πυροδοτούν τα κρούσματα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, οποιαδήποτε συγκέντρωση, χωρίς χρήση μάσκας και αποστάσεις, προφανώς είναι εστία υπερμετάδοσης. Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φυσικά, είναι και αυτά. Δεν ζούμε τις ιδανικές συνθήκες αποφόρτισης των ΜΜΜ. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει, γιατί ο κόσμος συνωστίζεται και εκεί» είπε.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο τα μέτρα τηρούνται. Δεν τηρούνται και είναι λογικό, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί. Είχαμε μεγάλη διασπορά, το είδαμε και στο δεύτερο κύμα, και ενδοοικογενειακή διασπορά. Επίσης στο τρίτο κύμα έχουμε και τις μεταλλάξεις που καθιστούν την κατάσταση πιο μεταδοτική» εξήγησε.

 

Χ. Μπονάνος: «Εν δυνάμει  εστίες υπερμετάδοσης»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος σε δήλωσή του στην «Γ» ανέφερε τα εξής: «Είχα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο να γίνουν κορωνοπάρτι και γι’ αυτό είχαμε συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους ελεγκτικούς μηχανισμούς φορείς προληπτικά. Φοβάμαι ότι εν δυνάμει, τέτοιες συγκεντρώσεις μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού όπως το επεσήμανε στον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή. Τα σημεία ήταν γνωστά συνεπώς την ευθύνη για το πως θα χειριστούν αυτά τα ζητήματα ανήκουν σε αυτούς που έχουν την επιχειρησιακή δράση».

 

Γ. Καρβέλης: «Δυστυχώς  δεν εισακουστήκαμε»

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης σε δήλωσή του για τις εικόνες συνωστισμού ανέφερε στην «Γ»: «Με ανησυχούν πολύ οι εικόνες που είδαμε και φοβάμαι ότι αυτό θα μεταφραστεί σε κρούσματα και σε νοσηλείες το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς, οι εκκλήσεις μας δεν εισακούστηκαν έστω και από μικρή μερίδα συμπολιτών, η οποία όμως είναι ικανή να δημιουργήσει πρόβλημα».

 

Χ. Τσίτσικας: «Η ατομική  ευθύνη πήγε περίπατο»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χαράλαμπος Τσίτσικας σε δηλώσεις του ανέφερε πως «δυστυχώς η ατομική ευθύνη πήγε περίπατο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Από τη στιγμή που συγκεντρώθηκε τόσος πολύ κόσμος από διάφορα σημεία. Ήταν πολύ δύσκολο η Αστυνομία να κάνει επέμβαση σε ένα συνωθύλευμα ατόμων. Προσπαθήσαμε με ηχητικά μηνύματα να τους καλέσουμε να αποχωρήσουν γιατί μια επιχείρηση θα πυροδοτούσε περισσότερο την κατάσταση παρά θα έλυνε το πρόβλημα».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement