Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου από νέους σολίστ απόψε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Μεγάρου Μουσικής

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Οι συναυλίες του Megaron Online σε live streaming συνεχίζονται με ένα ρεσιτάλ μουσικής δωματίου από τους νέους σολίστ με διεθνή διαπιστευτήρια, Νεφέλη Μουσούρα και Στάθη Καραπάνο. Σήμερα στις 8.30 μ.μ. μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες του Μεγάρου Μουσικής οι δύο καλλιτέχνες θα εκπέμψουν ζωντανά και με ελεύθερη πρόσβαση από την Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, παρουσιάζοντας έργα της γαλλικής μουσουργίας.

Οι Claude Debussy, César Franck και Maurice Ravel θα είναι στο επίκεντρο της συναυλίας, με εμβληματικά κομμάτια να φτάνουν από τη σκηνή του Μεγάρου απευθείας στα σπίτια μας. Συγκεκριμένα, οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν τις συνθέσεις «Syrinx» και «Πρελούδιο στο απομεσήμερου ενός φαύνου» του Debussy, «Πέντε ελληνικές λαϊκές μελωδίες» του Ravel και «Σονάτα σε λα μείζονα για φλάουτο και πιάνο» του Franck σε φλάουτο και πιάνο. Επιπλέον, θα παιχτεί σε πρώτη εκτέλεση η νέα δημιουργία του Αχιλλέα Γουάστωρ «“Time-lapse” for flute and piano, σουίτα πάνω σε ελληνικά θέματα».

Η μετάδοση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ιστοσελίδας, της facebook σελίδας και του καναλιού του Μεγάρου στο YouTube, καθώς και μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠΠΟΑ και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν για 48 ώρες.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement