Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φτωχότερος ο αθλητισμός της Πάτρας από την απώλεια του παράγοντα Χάρη Παρίση

Γενναίος μαχητής, δεν έφθασε στον… τερματισμό

Published

on

O πολύμηνος αγώνας του Χάρη Παρίση, δεν είχε αίσιο τέλος. Παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα των τελευταίων ημερών, ο γνωστός Πατρινός, υπάλληλος των γραφείων της Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, δεν κατάφερε να τερματίσει νικηφόρα τη μάχη που έδωσε, σκορπώντας απέραντη θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν και τον αγαπούσαν. Και δεν ήταν λίγοι, και από τον χώρο του αθλητισμού αλλά και από το σύνολο της πατραϊκής κοινωνίας.

Ο Χάρης Παρίσης εισήχθη στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με παγκρεατίτιδα, αλλά η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη για τον κρατήσουν στη ζωή, ενώ υπεβλήθη και σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα η οικογένειά του είχε εκφράσει γραπτώς και τις ευχαριστίες της στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, εκφράζοντας την ευχή «να πάνε όλα καλά».

Δυστυχώς χθες, ο Χάρης, ο μεγάλος αγωνιστής  της ζωής δεν άντεξε. Έφυγε σε ηλικία 61 ετών μετά από γενναία μάχη. Τα μεγάλα ραντεβού του στίβου, θα τον περιμένουν, να δώσει με την παρουσία του, τη δική του πνοή, τη δική του ζωντάνια…

Κι ο αγαπημένος του Απόλλωνας, στον οποίο είχε διατελέσει έφορος, θα τον περιμένει να τον εμψυχώσει στις μάχες που θα δώσει, όταν επιτραπεί η παρουσία θεατών.

Πριν ένα περίπου χρόνο, είχε χάσει τον αγαπημένο του πατέρα Γεράσιμο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εν ζωή ποδοσφαιριστής του Συλλόγου.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ Ο ΣΤΙΒΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Από χθες, ο αθλητισμός της Πάτρας είναι πιο φτωχός καθώς ο εκλιπών είχε αφήσει έντονο το αποτύπωμά του.

Ο Χάρης Παρίσης ήταν υπάλληλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. από το 1984 όπου είχε αναλάβει την ευθύνη της γραμματειακής υποστήριξης και την διεξαγωγή των αγώνων.

Ο στίβος και το μπάσκετ ήταν οι μεγάλες του αγάπες.

Ήταν… Απολλωνιστής από κούνια, καθώς παρακολουθούσε πάντα την ομάδα του Απόλλωνα και την στήριζε με σθένος. Επί των ημερών του Νίκου Καραπάνου στον Απόλλωνα είχε ενεργό ρόλο ως έφορος της ανδρικής ομάδας, όπως επίσης είχε σημαντικό ρόλο και επί των ημερών του αείμνηστου Ανδρέα Μολφέτα.

Παράλληλα, στον στίβο είχε παρακολουθήσει από κοντά σπουδαίες διοργανώσεις και είχε βοηθήσει να εκκολαφτούν αρκετά ταλέντα από τη θέση που είχε στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν είχε διατελέσει διαιτητής ποδοσφαίρου και μέλος της Επιτροπής Ορισμού διαιτητών.

ΑΠΩΛΕΙΑ

Η απώλεια του Χάρη Παρίση είναι μεγάλη όχι μόνον για την αθλητική «οικογένεια» αλλά και την σύζυγό του Βασιλική (Κική) Παναγοπούλου υπάλληλο της ΕΣΚΑ-Η, τον αδελφό του Γιώργο (ο οποίος διατηρεί στην Θεσσαλονίκη Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης), την αδελφή του, τον ανιψιό του Γεράσιμο Ελ Ανύ, ο οποίος είναι αξιολογημένος διαιτητής μπάσκετ και τους στενούς συγγενείς και φίλους.

Επίσης, στο άκουσμα της αναγγελίας του θανάτου του η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου αλλά και πολλές ομάδες εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις.

 

Β. Τζελάτης: «Υπηρέτης του αθλητισμού»

Από τους ανθρώπους που τον γνώριζε πολύ καλά και είχαν κοινή πορεία ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βαγγέλης Τζελάτης, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, μίλησε χθες στη «Γ» για τον Χάρη Παρίση.

«Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω ακόμα πως έφυγε ο Χάρης Παρίσης» είπε αρχικά ο Βαγγέλης Τζελάτης. Και πρόσθεσε: «Ήμασταν μαζί 36 χρόνια, είχαμε πολύ στενή συνεργασία. Ήταν ένας υπηρέτης του αθλητισμού και σε όποιο κομμάτι και αν ασχολήθηκε έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα. Υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς, εξαιρετικός χαρακτήρας με αρχές και αξίες».

 

Μπαλάσης: «Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ θρηνεί»

Συγκινημένος ήταν και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. Νίκος Μπαλάσης ο οποίος ανέφερε: «Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. θρηνεί την απώλεια ενός πραγματικού εργάτη και «στυλοβάτη» των γραφείων μας. Συμπαραστεκόμαστε στο πένθος της συζύγου του Κικής και των οικείων του».

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 3μμ από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement