Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Κραυγή» αγωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μικροί αθλητές τριών Ακαδημιών της Αχαΐας μιλούν στην «Γ» για το πώς βιώνουν την πανδημία μακριά από την μεγάλη τους αγάπη το ποδόσφαιρο

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Το ποδόσφαιρο έχει πληγεί ανεπανόρθωτα…  και σχεδόν ένα χρόνο τώρα ο αθλητισμός βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Η ανιδιοτελής αγάπη για το άθλημα δυστυχώς δεν μπορεί να προσπεράσει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία και παρά την υπομονή που κάνουν εδώ και τόσους μήνες μικροί και μεγάλοι αθλητές, η ανυπομονησία για την επιστροφή στα γήπεδα είναι μεγάλη.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού στον αθλητισμό είναι πολλές, ενώ σημαντική είναι και η επίδρασή του στην ψυχολογία των μικρών παιδιών. Όπως στα σχολεία έτσι και στις Ακαδημίες, τα παιδιά αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις και ο εγκλεισμός των  παιδιών στο σπίτι θα έχει μελλοντικά ψυχολογικές συνέπειες.

Τα παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα στο σπίτι τους, καθηλωμένα μπροστά στους υπολογιστές και στο playstation, με αποτέλεσμα να συμμετέχουν άθελά τους σ’ έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, ενώ όπως όλα δείχνουν θα είναι αυτά που θα πληρώσουν στο τέλος το «μάρμαρο» της απραξίας.

Η επανεκκίνηση των Ακαδημιών πρέπει να γίνει άμεσα, να γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα, με αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν και πάλι την χαρά  του αθλητισμού, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και υγεία!

Η «Γ» επικοινώνησε με μικρούς αθλητές από Ακαδημίες της Αχαΐας όπως τον Δαβουρλή, τη Νίκη Προαστίου αλλά και τον Άτλαντα, ζητώντας να μας καταθέσουν την δική του προσωπική εμπειρία, αλλά και πώς διαχειρίζονται την πολύμηνη απουσία του ποδοσφαίρου από την ζωή τους.

ΝΤΟΥΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Νιώθω σαν ψάρι έξω από το νερό»

Ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Προαστίου (γεν. 2008), Βασίλης Ντούνης που αγωνίζεται στους προπαίδες ως χαφ  τόνισε:

Όλο αυτό το καιρό που είμαι κλεισμένος στο σπίτι νιώθω εγκλωβισμένος, νιώθω σαν ψάρι έξω από το νερό. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η νέα καθημερινότητα. Μου λείπουν οι φίλοι μου, οι συμπαίκτες μου στο ποδόσφαιρο και ο προπονητής μου. Θέλω όσο τίποτε άλλο να επιστρέψω στην ζωή μου όπως ήταν πριν το κορωνοιό. Εύχομαι αυτό να γίνει πολύ σύντομα και ανυπομονώ να ξανασυναντήσω τους φίλους μου στο γήπεδο!

ΙΣΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

«Δεν μπορώ να κάθομαι σπίτι»

Ο νεαρός πορτιέρο των προπαίδων της Νίκης Προαστίου, Χαράλαμπος Ισόγλου επεσήμανε: «Η αίσθηση να είσαι εκτός προπονήσεων για 4 μήνες είναι χάλια. Δεν μπορώ να κάθομαι σπίτι και να μην παίζω μπάλα με την ομάδα μου και εάν συνεχίσουμε έτσι δεν αποκλείω αρκετά παιδιά να χάσουν το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο.

Είναι  πολύ σημαντικό να βλέπω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου στον χώρο προπόνησης της ακαδημίας μου, γιατί βοηθάμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε καλύτεροι και ανυπομονώ να ανοίξουν πάλι οι προπονήσεις να παίξουμε μπάλα και να βρεθούμε όλοι μαζί».

ΤΣΑΛΠΑΤΟΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

«Αισθάνομαι χάλια μακριά από τον αθλητισμό»

Ο 11χρονος μέσος των τζούνιορ του Δαβουρλή, Χρήστος Τσαλπατούρος ανέφερε: «Αισθάνομαι χάλια μακριά από τον αθλητισμό. Μου λείπει η ομάδα μου και το ποδόσφαιρο. Προσπαθώ να μην αποκοπώ από την μεγάλη μου αγάπη και πολλές φορές πηγαίνω στο σχολείο που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι μου και παίζουμε ποδόσφαιρο με άλλα παιδιά.  Είναι κρίμα να έχουμε στερηθεί κάτι που μας δίνει υγεία και χαρά».

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

«Με έχει επηρεάσει αρνητικά»

Ο αμυντικός άσος των τζούνιορ του Δαβουρλή, Αντώνης Παπαπέτρος τόνισε: «Μου έχουν λείψει αφάνταστα τόσο η ομάδα μου όσο και οι προπονήσεις. Προσπαθώ να κάνω μόνος μου κάποιες προπονήσεις, έτσι ώστε να μην αποκοπώ τελείως από τον αθλητισμό. Αυτό όμως δεν είναι το ίδιο. Η ακαδημία πέρα από την άθληση παρέχει και πειθαρχία, είναι σαν το σχολείο. Πραγματικά με έχει επηρεάσει αρνητικά το ότι είμαι τόσο μεγάλο διάστημα μακριά από την αγαπημένη μου συνήθεια, τον αθλητισμό. Δεν μου αρέσει καθόλου και περιμένω πώς και πώς να επιστρέψουμε».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Η ζωή μας έγινε πάνω κάτω»

Το μέλος της Κ16 αλλά και της ανδρικής ομάδας του Άτλαντα,  Γιάννης Χριστόπουλος δήλωσε: «Η ζωή μας έγινε πάνω κάτω. Είμαστε σχεδόν όλη την ημέρα μπροστά από μία οθόνη. Μιλάμε, γελάμε, λέμε μάθημα, αστειευόμαστε με τους συμμαθητές μας, μέσα από μια άψυχη οθόνη, μέσα από ένα παγερά αδιάφορο καλώδιο που προσπαθεί να μεταφέρει τα συναισθήματά μας.

Προσωπικά προσπαθώ κάθε μέρα να ακολουθήσω ένα πρόγραμμα συντήρησης, αλλά γενικά είναι πολύ δύσκολο μέσα στο σπίτι. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 06.30 για να τα προλάβω όλα. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις το ενδιαφέρον σου, και να βυθιστείς όλη μέρα στον καναπέ και το PlayStation.

Έχουμε να δούμε πολύ καιρό τους συμπαίκτες μας, έχουμε καιρό να ακούσουμε τον ήχο της μπάλας στο χορτάρι, έχουμε καιρό να νιώσουμε την έξαψη και την ένταση ενός αγώνα, έχουμε καιρό να δούμε το δεύτερο σπίτι μας. Όλη αυτή η κατάσταση σκοτώνει τα όνειρα μας, αναβάλει τους στόχους μας. Έχουμε δουλέψει πολύ για όλα αυτά. Μην μας τα στερείτε. Καταλαβαίνω ότι οι συνθήκες επιβάλλουν κάποια μέτρα για την προστασία μας…. Αλλά δεν αντέχουμε άλλο!».

ΚΥΡΣΑΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Μου έχουν λείψει οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής μου και το γήπεδο»

Ένας ακόμα παίκτης της Κ16 και της ανδρικής ομάδας του Άτλαντα, ο Γιώργος Κυρσανίδης υποστήριξε: «Η απώλεια του στόχου μας πονάει. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την καθημερινότητά μας , όπως πριν από το lockdown. Είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια και πειθαρχία από μέρους μας. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ρουτίνα , που επαναλαμβάνεται μέσα στον ίδιο χώρο , είναι πολύ εύκολο να ξεθυμάνει τα κίνητρά σου. Είμαι σίγουρος ότι μετά το άνοιγμα του αθλητισμού, πολλά παιδιά δεν θα επιστρέψουν, γιατί άλλαξαν τα ενδιαφέροντά τους, γιατί δέχτηκαν επιρροές , γιατί απλά παραιτήθηκαν. Μου έχουν λείψει οι συμπαίκτες μου, ο προπονητής μας, το γήπεδο μας, οι προπονήσεις, οι  χαρές αλλά και οι λύπες ενός αγώνα. Ας είμαστε όλοι καλά και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα της ζωής μας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ “Γ”


Ροή ειδήσεων

Advertisement