Connect with us

Ελλάδα

Τροχαίο στη Βουλή: Η καρδιά του Ιάσονα χτυπά σε 45χρονο από την Αττική

Published

on

Ένας άνδρας 45 ετών από την Αττική είναι ο άνθρωπος στο στήθος του οποίου χτυπά εδώ και λίγες ώρες η καρδιά του 23χρονου Ιάσονα, του νεαρού παιδιού που ήταν το θύμα του τροχαίου έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12.03.2021).

Ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση της μηχανής του με το αυτοκίνητο της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο οδηγούσε αστυνομικός ο οποίος έστριψε αριστερά από τη Βασιλίσσης Σοφίας προς τη Βουλή, που το κράνος του Ιάσονα βγήκε, ο 23χρονος χτύπησε στο κεφάλι και όταν μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κρίθηκε κλινικά νεκρός.

Σε μια κίνηση που συγκλόνισε τους πάντες, η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του. Και ο Ιάσονας έδωσε ζωή σε έξι ανθρώπους. Δωρίστηκαν η καρδιά, οι νεφροί, οι πνεύμονες, οι κερατοειδείς και το δέρμα του.

Η διαδικασία της δωρεάς των οργάνων του ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης.

Το πρωί της Τετάρτης (17.03.2021) στο Ωνάσειο, σε πολύωρη επέμβαση, σε έναν 45χρονο άνδρα από την Αττική, ο οποίος τα τελευταία δυο χρόνια ζούσε με μηχανική καρδιά, μεταμοσχεύτηκε η καρδιά του 23χρονου.

Οι νεφροί του έχουν μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, το ήπαρ του στο Λαϊκό νοσοκομείο, ενώ επειδή στην Ελλάδα δεν υπήρχε συμβατός δότης, οι πνεύμονές του στάθληκαν στην Ιταλία. Για τους κερατοειδής δεν υπάρχει λήπτης ακόμα, ενώ το δέρμα του θα μεταμοσχευτεί σε εγκαυματίες.

www.newsit.gr

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement