Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: 23χρονη γέννησε πρόωρα το μωρό της και διασωληνώθηκε στην ΜΕΘ Covid

Δύσκολες ώρες για την οικογένεια του Φίλιππου Λιάκου

Published

on

 

Δίχως τέλος η δοκιμασία της οικογένειας του δημοτικού συμβούλου Δυτικής Αχαΐας, Φίλιππου Λιάκου από τον κορωνοϊό. Η 23χρονη Κωνσταντίνα, σύζυγος του γιου του, δίνει από χθες «μάχη» στην ΜΕΘ Covid19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, λίγο αφότου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι με πρόωρη καισαρική.

Το αγοράκι γεννήθηκε 8μηνών και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο η μητέρα του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς ο κορωνοϊός της έχει προκαλέσει σοβαρή πνευμονία.

Η κοπέλα εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο λίγες μέρες πριν με συμπτώματα της νόσου και βρέθηκε θετική. Η κατάσταση της υγείας της παρουσίασε επιδείνωση και οι γιατροί έκριναν πως η 23χρονη έπρεπε να υποβληθεί σε καισαρική καθώς, η πνευμονία που της προκάλεσε ο κορωνοϊός έθετε πλέον σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της ίδιας αλλά και του μωρού που κυοφορούσε.

«Είναι μια γυναίκα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Ήταν σε τελειόμηνη φάση εγκυμοσύνης. Εντούτοις προσβλήθηκε από κορωνοϊό, έκανε μια βαριά πνευμονία. Δυστυχώς μπήκε επειγόντως σε τοκετό προκειμένου να σωθεί και το έμβρυο αλλά και η ζωή της και παραμένει διασωληνωμένη σε ΜΕΘ σε αρκετά βαριά κατάσταση» εξήγησε η Καρολίνα Ακινοσόγλου, υπεύθυνη της κλινικής Covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο κορωνοϊός πρωτοχτύπησε την πόρτα της οικογένειας, τέλη Φεβρουαρίου όταν ο Φίλιππος Λιάκος ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα.

«Εγώ πριν 22 ημέρες ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Στην τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου» τόνισε ο Φίλιππος Λιάκος.

Το επόμενο 48ωρο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την  23χρονη Κωνσταντίνα, ενώ ο μικρός αποσωληνώθηκε, ωστόσο παραμένει στη Μονάδα Νεογνών. Σύμφωνα με τον Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντή της παιδιατρικής Κλινικής Ρίου, το μωράκι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ το πιθανότερο είναι να μην έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

«Το παιδί είναι καλά. Διασωληνώθηκε λόγω της προωρότητας. Το έχουμε αποδιασωληνώσει από το μεσημέρι της Τρίτης. Είναι σε καλή κατάσταση. Η 23χρόνη είχε πνευμονία και είναι στην Μονάδα. Κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί που εγκυμονεί είναι πολύ σπάνια. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό θα είναι αρνητικό στον κορωνοϊό. Στην παιδιατρική κλινική είχαμε πάρα πολλά κρούσματα» δήλωσε ο κ. Δημητρίου.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς για όλη αυτή την προσπάθεια που έκαναν για τη νύφη μου. Αυτή τη στιγμή αγωνιούμε. Δεν έχουμε δει ούτε τη νύφη μας, ούτε το μωρό. Περνάμε πολύ δύσκολες ώρες», δήλωσε ο κ. Λιάκος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement