Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Άσφαιρη και άγευστη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Παναχαϊκή μετά το νέο στραβοπάτημα στην Άρτα (0-0) έμεινε για πρώτη φορά εκτός εξάδας

ΤΟΥ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΤ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Άσφαιρη και άγευστη η ομάδα της Παναχαϊκής για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2, πήρε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα.

Η λευκή ισοπαλία ήταν καταδικαστέα για την Παναχαϊκή στην Άρτα κόντρα στον Καραϊσκάκη και για πρώτη φορά φέτος οι «κοκκινόμαυροι» υποχώρησαν στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφού τα Χανιά στο ντέρμπι της Κρήτης πήραν στις καθυστερήσεις τη νίκη με 1-0 πηγαίνοντας τους 21 βαθμούς.

Δύο παιχνίδια με τους ουραγούς του βαθμολογικού πίνακα και η Παναχαϊκή το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει έναν μόλις βαθμό. Μια τραγική συγκομιδή βαθμών από μια ομάδα που έχει ως στόχο την άνοδο.

Μπορεί από το παιχνίδι της Κρήτης κόντρα στον ΟΦ Ιεράπετρας η εικόνα να ήταν κάπως καλύτερη αφού δημιούργησε κάποιες φάσεις όμως το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει και η Παναχαϊκή για μια ακόμα φορά συνεχίζει την κατρακύλα στο εν λόγω πρωτάθλημα.

Το Σάββατο κόντρα στον Απόλλωνα ίσως είναι το τελευταίο ματς που η Παναχαϊκή με νίκη ελπίζει σε κάτι, όμως κακά τα ψέματα με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορείς, όχι να πετύχεις τον στόχο που αρχικά έχεις θέσει αλλά να βρεθείς και στην διαδικασία των μπαράζ παραμονής.

ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ ΓΙΑ 4ο ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ!

Η Παναχαϊκή έχει το αρνητικό στατιστικό, χωρίς γκολ για 4 συνεχόμενα ματς ή αν θέλετε ένα τέρμα σε επτά παιχνίδια. Όταν λοιπόν δεν έχεις αυτή την ευχέρεια δυστυχώς δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε μέχρι στιγμής (7η θέση). Η ΑΕ Καραϊσκάκης διαθέτει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχτεί 23 γκολ και δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέρμα και να πάρουμε έστω και με κακή εμφάνιση τους τρεις βαθμούς της νίκης.

ΑΣΤΟΧΟΙ ΑΡΑΒΙΔΗΣ-ΜΠΑΤΡΟΒΙΤΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά θέλοντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους με την Παναχαϊκή να δημιουργεί την πρώτη ευκαιρία στο 5΄ της συνάντησης με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσερούτι και τον Χουάντερσον να απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 11΄ της συνάντησης όταν ο Δερμιτζάκης τροφοδοτεί τον Μαραθωνίτη και αυτός επιχείρησε το πλασέ με τον Κολοβούρη να μπλοκάρει.

Οι «κοκκινόμαυροι» έχασαν μια ακόμα ευκαιρία στο 14΄ της συνάντησης όταν μετά από σέντρα του Σταμόπουλου ο Αραβίδης εντελώς μόνος του από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 26΄ τραγικό λάθος από τον Πλιάτσικα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στον Δούμτσιο να απειλήσει την εστία του Κολοβούρη χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία μετά από αυτή του Αραβίδη ήρθε ακριβώς με την λήξη του πρώτου μέρους με τον Ανάκογλου να βγάζει πολύ όμορφη κάθετη στον Μπάτροβιτς και φάτσα… με το τέρμα του Καραϊσκάκη δεν μπόρεσε να νικήσει τον Χουάντερσον ο οποίος απέκρουσε σωτήρια.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΛΛΑ…

Οι «κοκκινόμαυροι» σε ένα ακόμα παιχνίδι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και το άγχος φαίνεται να τους «φορτώνει» πιο πολύ. Στην επανάληψη ωστόσο μπορεί η εικόνα να ήταν κάπως καλύτερη από το πρώτο μέρος όμως και πάλι το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Η πρώτη στιγμή για την Παναχαϊκή ήρθε στο 55΄ της συνάντησης με ένα πολύ όμορφο σουτ του Μπάτροβιτς το οποίο κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Αραβίδης μετά από εκτέλεση φάουλ δεν νίκησε και πάλι τον Χουάντερσον που απομάκρυνε στο κόρνερ.

Στην συνέχεια ο Καραϊσκάκης ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 78΄ ο Δούμτσιος δεν εκμεταλλεύτηκε την λάθος έξοδο του Κολοβούρη στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι Πατρινοί είχαν δύο ακόμα ευκαιρίες στο 82΄ με τον Γιούση και στο 90΄ με τον Ανάκογλου χωρίς να βρουν το στόχο και το 0-0 ήταν ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα για τους «κοκκινόμαυρους».

Α.Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Γ. Μάγγος): Χουάντερσον, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Θεολόγου, Χατζηδίμπας, Λόβριτς (87′ Μπρέμπος), Δερμιτζάκης, Ναζίμ, Ρούνεϊ (78′ Μαύρου), Μαραθωνίτης (59′ Δεινόπαπας), Δούμτσιος.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Χ. Παρασκευόπουλος): Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Τσερούτι (61′ Πάνος), Πλιάτσικας, Πατάπης, Μουστακόπουλος (71′ Κόκας), Μπρους (81′ Γιούσης), Ανάκογλου, Μπατροβιτς, Σταμόπουλος, Αραβίδης (61′ Κουσκουνάς).

 

Οι ανταγωνιστές ανεβαίνουν

Οι διώκτες της Παναχαϊκής παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουν μια άνοδο ενώ οι «κοκκινόμαυροι» έχουν πάρει την κατιούσα. Ακόμα και να κερδίσουμε το Σάββατο τον Απόλλωνα Λάρισας έρχονται δύσκολα παιχνίδια με Ιωνικό, Λεβαδειακό εκτός έδρας, Χανιά εντός και ούτω καθεξής.

Τα Χανιά και η Ξάνθη βρίσκουν τον ρυθμό τους και αυτό φαίνεται από την ανοδική τους πορεία ωστόσο το Σάββατο και οι δύο τους θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούν οι «κοκκινόμαυροι» και να κερδίσουν τον Απόλλωνα Λάρισας και βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι στην συνέχεια.

 

Ο Παρασκευόπουλος δεν έφερε «κύμα» αισιοδοξίας

Η αλλαγή προπονητή δεν έχει δείξει να αλλάζει κάτι στην ομάδα και κυρίως στην ψυχολογία των παικτών που δυστυχώς είναι ένα από τα βασικά στοιχεία ενός ποδοσφαιριστή. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όταν γίνεται αλλαγή τεχνικής ηγεσίας η ψυχολογία στους παίκτες αλλάζει. Στην προκειμένη περίπτωση ο Χρήστος Παρασκευόπουλος αρχικά δεν έχει καταφέρει να περάσει τα μηνύματα που ίσως να ήθελε για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας ούτε την διαχείριση του ρόστερ κατά την διάρκεια των αγώνων. Βρισκόμαστε στην 15η αγωνιστική και η περίοδος χάριτος έληξε για όλους και πρέπει άμεσα -«χθες»- να αλλάξει όλο αυτό.

Ένταση στο τέλος, την …έπεσαν στον Κουσκουνά

Μετά το τέλος της αναμέτρησης και καθώς ο επιθετικός της Παναχαϊκής Νίκος Κουσκουνάς πήγαινε προς τ’ αποδυτήρια κάποιος από την γηπεδούχο ομάδα τον χτύπησε από πίσω με αποτέλεσμα να γίνει μια …σύρραξη μεταξύ ποδοσφαιριστών και παραγόντων και την αστυνομία να σφυρίζει αδιάφορα με αποτέλεσμα μελος της αποστολής της Παναχαικης να φύγει με σκισμένο μπουφάν.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων η ένταση εκτονώθηκε. Η αποστολή της πατρινής ομάδας αναχώρησε για την βάση χωρίς άλλο παρατράγουδο.

 

Προφυλάχτηκαν Λαρέα-Αποστολόπουλος

Λόγω ενοχλήσεων δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό παιχνίδι με τον Καραϊσκάκη ο Λαρέα και ο Αποστολόπουλος προκείμενου να προφυλαχθεί ενόψει του επίσης πολύ κρίσιμου αγώνα το Σάββατο με τον Απόλλωνα Λάρισας.

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement