Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δήμος Πατρέων: Δικαίωση για τους 147-Επιστρέφουν από αύριο στις δουλειές τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Δικαιώθηκαν από το Πρωτοδικείο Αθηνών, οι “147” εργαζόμενοι του Κοινωφελούς του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι επιστρέφουν στις δουλειές τους από αύριο. Οι εργαζόμενοι τοποθετούνται ξανά στις θέσεις τους μέχρι και τις 15/5 οπότε έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί εκ νέου η υπόθεσή τους.

Σχετικά με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν στην Αθήνα. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Ασπράγκαθος, εκπροσωπώντας την Δημοτική Αρχή, παραβρέθηκε χθες στην εκδίκαση της υπόθεσης αίτησης προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων των 147 8μηνιτών εργαζομένων της Κοινωφελούς, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους.

Ο Αντιδήμαρχος, κατέθεσε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα στην Οικονομική Επιτροπή, αποφασίστηκε ομόφωνα, «η Δημοτική Αρχή να παραστεί στην υπόθεση εκδίκασης, ενώ επιβεβαίωσε την αριθμ. 5/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τάχθηκε υπέρ του αιτήματος των 8μηνιτών εργαζομένων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον Δήμο Πατρέων για παραμονή στις θέσεις εργασίας τους».

Να υπενθυμίσουμε πως στο προηγούμενο δικαστήριο είχε παρευρεθεί ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, ωστόσο οι εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πατρέων είχαν αντιταχθεί στην συζήτηση της υπόθεσης στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να ζητηθεί η αναβολή του θέματος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΙΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Την ίδια ώρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέας Φίλιας με επιστολή που απευθύνεται στον Υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και κοινοποιείται στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, ζητά την παράταση των συμβάσεων 248 εργαζομένων που απασχολούνται μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.
«Η εργασία που προσφέρουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εξασφαλίζει την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των τμημάτων στα οποία απασχολούνται καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους. Πάγιες και διαρκείς ανάγκες οι οποίες χωρίς τους συγκεκριμένους εργαζόμενους δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν, ιδιαίτερα σ’ αυτήν την τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη περίοδο όπως αυτή που λόγω της πανδημίας και των μέτρων πρόληψης έχουν αυξηθεί οι απουσίες του μόνιμου προσωπικού. Να σημειωθεί πως το μόνιμο προσωπικό έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό, καθιστώντας τη λειτουργία των υπηρεσιών προβληματική. Ταυτόχρονα πρέπει να τονιστεί η κοινωνική διάσταση του αιτήματός μας δεδομένου ότι κατά κανόνα μεγάλο μέρος των ωφελούμενων του προγράμματος είναι νέοι που έχουν ανάγκη προϋπηρεσίας ως εφόδιο στην αγορά εργασίας, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται λίγο πριν θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, χωρίς όμως ικανό αριθμό ενσήμων», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement