Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Connect with us

Οικονομία

Οι δείκτες ESG (Environment, Social, Governance) συνδέουν την INTERAMERICAN με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του LSE

Δημοσιεύθηκε

στις

Η νέα κατάσταση μετά την πανδημία στις επενδύσεις και στις αγορές υπό την επίδραση των δεικτών ESG (Environmental, Social, Governance) είναι το θέμα του live webinar που οργανώνεται από τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Sciences (HAALSE) στις 30 Μαρτίου, με τίτλο: «ESG in the time of COVID-19».

Ποιά είναι η επόμενη ημέρα στις επενδύσεις μετά την πανδημία; Πώς θα λειτουργήσουν η αγορά, οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο; Πώς διαμορφώνεται το νέο τοπίο στις επενδύσεις και στις επιχειρήσεις υπό την επίδραση των  κριτηρίων ESG, καθώς και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης; Είναι θέματα τα οποία θα απασχολήσουν τους ομιλητές του webinar, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube και Facebook.

 

Η INTERAMERICAN είναι χορηγός της εκδήλωσης, μαζί με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Για την εταιρεία, η χορηγική σύμπραξη υπογραμμίζει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα πάνω στις επιταγές της σύγχρονης αντίληψης για την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική επίδραση των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο μιας υπεύθυνης διακυβέρνησης όπου συνεκτιμώνται τα κριτήρια ESG στους όρους της βιωσιμότητας. Η INTERAMERICAN, έχοντας ενσωματώσει σταδιακά στη στρατηγική της εδώ και αρκετά χρόνια την εταιρική ευθύνη, αποδίδει σήμερα ιδιαίτερη βαρύτητα στη σύνδεση των εμπορικών δραστηριοτήτων της με την αξία που δημιουργεί έναντι όλων των ενδιαφερομένων μερών. Με δεσμεύσεις, τόσο ως προς τη βάση των 10 Αρχών του Global Compact και των Αρχών της Αειφόρου Ασφάλισης (PSI) του UNEPFI όσο και ως προς την κατεύθυνση των 17 παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDGs) της Ατζέντας 2020-2030 του Ο.Η.Ε. που έχει υιοθετήσει, η INTERAMERICAN έχει μια ευδιάκριτη θέση στην «πρώτη γραμμή» της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα (The Most Sustainable Companies – Top level). Επισημαίνεται ότι η εταιρεία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Global Compact Network Hellas και κύριο μέλος του CSR Hellas.

 

Η συγκυρία της πανδημίας, της πρώτης «κρίσης βιωσιμότητας» του 21ου αιώνα, είναι καταλυτική για την υιοθέτηση και εφαρμογή των κριτηρίων ESG, οδηγώντας σε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και η αγορά συνολικά. Ειδικότερα, η πανδημία επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν συνιστούν μόνο οικονομικές μονάδες, επομένως η χρήση  αποκλειστικά χρηματοοικονομικών κριτηρίων στην αξιολόγηση της απόδοσής τους είναι ελλιπής. Έννοιες, όπως η πράσινη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των συμφερόντων των συμμετόχων (stakeholders), η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα, έρχονται να συμπληρώσουν αυτά τα κενά, διεκδικώντας ίση βαρύτητα με τους χρηματοοικονομικούς αριθμοδείκτες. Αυτό το νέο πλαίσιο που δημιουργείται στην παγκόσμια αγορά και το οποίο θα επηρεάσει  μετά την COVID-19 το σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που λειτουργούν και στη χώρα μας, θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης που διοργανώνει ο HAALSE με εκπροσώπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου.

 

Ομιλητές στο webinar θα είναι οι: Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος Δ.Σ. του CSR Hellas και μέλος του Δ.Σ. του CSR Europe, Λίλιαν Νεκταρίου, Franchise Country Director (Greece, Cyprus, Malta) της CocaCola Hellas, Mark Hempstead, Ηead of Alternative Investments for Europe, the Middle East and Africa, J.P. Morgan Wealth Management (Λονδίνο), Χλόη Λασκαρίδη, senior member of the BoD, Lampsa Hellenic Hotels S.A. και μέλος Δ.Σ. του ACLCF και Δρ Ιωάννης Ιωάννου, Associate Professor of Strategy and Entrepreneurship, London Business School. Συντονίστρια του webinar θα είναι η Ιζαμπέλλα Μ. Τσίρμπα, Δικηγόρος Χρηματοοικονομικού Δικαίου και Νομική Σύμβουλος, υπεύθυνη συμμετοχής μελών και εξεύρεσης οικονομικών πόρων του HAALSE. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δρ Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του HAALSE, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν σχετικής προεγγραφής στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://lse-alumni.gr/el/live-webinar-esg-in-the-time-of-covid-19/. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα είναι εφικτή η υποβολή ερωτήσεων μέσω αποστολής μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

 

 

 

Οικονομία

«Αγοράστε, αν είστε έτοιμοι να χάσετε…»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε μια περίοδο που όλος ο πλανήτης – φυσικά και η Ελλάδα – κατακλύζονται από διαδικτυακές διαφημίσεις για επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και τα δημοσιεύματα για ανθρώπους που έγιναν εκατομμυριούχοι επενδύοντας ελάχιστα χρήματα σε κρυπτονομίσματα δίνουν και παίρνουν, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέϊλι, είπε: «Θα το επαναλάβω ξεκάθαρα, αγοράστε τα μόνο αν είστε έτοιμοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα». Οι επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα ενέχουν υψηλό ρίσκο και η εκτόξευση κάποιων κρυπτονομισμάτων σε δυσθεώρητα ύψη θυμίζει σε όλο και περισσότερους τις «φούσκες» άλλων ετών…

 

Περισσότερα

Οικονομία

Κρίσιμη εκπτωτική περίοδος για το εμπόριο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων η αυριανή και τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν, ελπίζοντας στο ενδιαφέρον των καταναλωτών. Η πασχαλινή τόνωση της τοπικής αγοράς υπήρξε… μετρίου μεγέθους και πλέον, οι εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας θα επιχειρήσουν να έλξουν καταναλωτές με εκπτώσεις και προσφορές, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, ιδιαίτερα καθώς χάθηκε η περσινή ανοιξιάτικη περίοδος και αρκετά καταστήματα έχουν στοκάρει, ενώ παράλληλα καλούνται πλέον να αγοράσουν και προμήθειες για την επόμενη φθινοπωρινή και χειμερινή περίοδο…

Περισσότερα

Οικονομία

ΔΕΠΑ: επέκταση στις χρήσεις του φυσικού αερίου με τεχνολογίες CNG και LNG, ο ρόλος του λιμανιού της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η γρήγορη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας και η επίτευξη των εθνικών στόχων για το κλίμα περνά μέσα από την υποκατάσταση των «βρώμικων» καυσίμων, όπως το πετρέλαιο, το μαζούτ και ο λιγνίτης, από το πιο «καθαρό» φυσικό αέριο. Το τελευταίο άλλωστε, προκρίνεται διεθνώς ως το καύσιμο γέφυρα ανάμεσα στις συμβατικές και τις ανανεώσιμες πηγές, τη λειτουργία των οποίων υποστηρίζει και συμπληρώνει.

Έτσι, το φυσικό αέριο πρόκειται να καλύψει μεγάλος μέρος του κενού στην ηλεκτροπαραγωγή που δημιουργεί η προγραμματισμένη απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2028, ενώ η επέκταση της χρήσης του σε περισσότερες δραστηριότητες θα οδηγήσει σε ακόμα ταχύτερη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, με ευεργετικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την οικονομία.

Εκεί ακριβώς επικεντρώνει το νέο business plan της ΔΕΠΑ, της εταιρείας που έφερε το φυσικό αέριο στην Ελλάδα και τώρα μεριμνά για φτάσουν τα οφέλη του σε περισσότερες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, βιομηχανίες, αλλά και περιοχές της χώρας, με τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (small scale LNG).

Σε αυτή την κατεύθυνση, η εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα την τροφοδοσία ενός υπερσύγχρονου θερμοκηπίου στη Δήμητρα Σερρών με μια μονάδα CNG, δυναμικότητας 5.000 Νμ3 ημερησίως, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις και με άλλες βιομηχανίες για την κατασκευή ανάλογων μονάδων.

ΔΙΚΤΥΑ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΨΑΘΟΠΥΡΓΟ

Επιπλέον, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει συστηματικά ένα πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με CNG (FISIKON) διαχέοντας, επεκτείνοντας την αεριοκίνηση σε όλη την επικράτεια.

Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, η εταιρεία επιταχύνει τον βηματισμό της στον συγκεκριμένο τομέα, έχοντας ήδη προσθέσει 4 νέα πρατήρια (ΣΕΑ Ευαγγελισμού Λαρίσης & ΣΕΑ Ψαθόπυργου Αχαίας), με άλλα 4 (σε Ηγουμενίτσα, Κοζάνη, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη) να κατασκευάζονται και να τίθενται σε λειτουργία εντός του 2021, ενώ άλλα 12 είναι υπό ανάπτυξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2022, σε όλη τη χώρα.
Αλλά και στη ναυτιλία, η ΔΕΠΑ πρωτοστατεί, μέσω των προγραμμάτων POSEIDON MED II και BlueHUBS, στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας με LNG στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τον σκοπό αυτό, η εταιρεία κατασκευάζει ένα καινοτόμο πλοίο μεταφοράς LNG, χωρητικότητας 3.000 κ.μ., το πρώτο αυτού του είδους, το οποίο θα τροφοδοτεί τα λιμάνια και τα πλοία της ευρύτερης περιοχής, εισάγοντας την ελληνική ναυτιλία σε μια νέα εποχή.
Η εταιρεία άλλωστε έχει μεγάλη εμπειρία στις τεχνολογίες του CNG και ss LNG αφού τις αξιοποιεί εδώ και χρόνια στα νησιά της χώρας και σε περιοχές εκτός δικτύου, σπάζοντας την ενεργειακή απομόνωσή τους αλλά και συμβάλλοντας στην απεξάρτησή τους από το πετρέλαιο.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΠΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
Στο ίδια πλαίσιο, η ΔΕΠΑ αναπτύσσει, σε συνεργασία με τον ΔΕΣΦΑ και τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, μια μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου μικρής κλίμακας και LNG bunkering στους χώρους του λιμένα, με στόχο την τροφοδοσία όχι μόνο του λιμανιού, αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας.
Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος POSEIDON MED II, το οποίο υλοποιείται σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρο) και περιλαμβάνει μικρής κλίμακας υποδομές σε έξι ευρωπαϊκά λιμάνια (Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, Ηγουμενίτσα, Λεμεσός και Βενετία).
Η εγκατάσταση μικρής κλίμακας LNG στην Πάτρα προτείνεται να χωροθετηθεί στο νοτιοδυτικό τμήμα του λιμένα, σε έκταση περίπου 25.000 τετραγωνικών μέτρων, κοντά στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου, εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα. Η αποθηκευτική ικανότητα της εγκατάστασης θα είναι 3.000 κυβικά μέτρα. Το μέγεθος των εγκαταστάσεων που μελετώνται να εγκατασταθούν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό των τερματικών σταθμών LNG.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα