Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαστοράκου: «Επικρατεί σύγχυση και προβληματισμός»

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγχυση επικρατεί στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την επίταξη ιδιωτών ιατρών για να ενισχυθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αποδέκτης της αγωνίας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων όλης της χώρας έγινε χθες ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, ο οποίος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ζητώντας διευκρινήσεις για το θέμα της επίταξης.
«Δεν είναι σαφές εάν η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών αφορά μόνον την Αττική ή όλης της χώρας, γι’ αυτό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για να έχουμε επίσημη ενημέρωση για το επίμαχο ζήτημα» δήλωσε στην «Γ» η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Αννα Μαστοράκου.
Οπως μας εξήγησε η ίδια, οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που υπηρετούν στον ιδιωτικό τομέα και θα κληθούν να εγκαταλείψουν τα ιατρεία τους καλούνται να αντιμετωπίσουν αρκετά ζητήματα, όπως η κάλυψη της παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε περιστατικά Covid που βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία αλλά και σε άλλα περιστατικά που αδυνατούν να μεταβούν στα νοσοκομεία επιτελώντας σημαντικό έργο στην κοινωνία.
Μείζον θέμα αποτελεί η μη διευθέτηση της αστικής ευθύνης, επισημαίνοντας μάλιστα πως υπάρχουν σωρεία αγωγών στην Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειμμα προστασίας των γιατρών όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στην έλλειψη νομικού πλαισίου για εθελοντική προσφορά.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement