Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και από Συλλόγους

Published

on

 

Μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής και ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας ζητούν τα μέλη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, τα οποία διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην 6η ΥΠΕ.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) συμμετέχει στη συγκέντρωση τονίζοντας πως «συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για

να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Στα νοσοκομεία της Πάτρας η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη. Βιώνουμε την αθλιότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Το Νοσοκομείο του Ρίου δεν εξυπηρετεί τακτικά και απογευματινά ιατρεία, γίνονται μόνο επείγοντα χειρουργεία, οι κλινικές η μία μετά την άλλη μετατρέπονται σε κλινικές COVID, ενώ οι ΜΕΘ είναι «στο κόκκινο». Τραγική η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο «ο Άγιος Ανδρέας» όπου οι ΜΕΘ και εκεί είναι γεμάτες, ενώ και εκεί οι κλινικές μετατρέπονται σε κλινικές COVID».

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Απαριθμώντας τα αιτήματά τους αναφέρουν τα εξής:

-Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.

 Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

 Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας.

-Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement