Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι- Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (03/2021)  εκδόθηκε την Παρασκευή 19/3/21 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και δημοσιοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με αυτό:

  1. Από αύριο Σάββατο (20/3/2021) κατά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Μακεδονία, τα Δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ενώ και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
  2. Την Κυριακή (21/3/2021) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά τις πρωινές και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες και στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν τις πρωινές και εκ νέου από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου και στη δυτική Μακεδονία.
  3. Την Δευτέρα (22/3/2021) στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια χώρα θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement