Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θετικός στον κορωνοϊό ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος.
Ο ίδιος σε ανάρτησή του ανέφερε:
Το περασμένο Σάββατο η μητέρα μου Αγγελική παρουσίασε συμπτώματα Covid-19 και την Κυριακή υπεβλήθει σε μοριακό τέστ στο οποίο βρέθηκε θετική.
Την Δευτέρα χρειάστηκε να επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Στην επίσκεψη αυτή όπως είχα υποχρέωση και καθήκον την συνόδευσα.
Χωρίς να έχω κάποιο σύμπτωμα ή ενόχληση, για προληπτικούς και μόνο λόγους, αποφάσισα να απέχω από τα καθήκοντα μου στο Δημαρχείο την Τρίτη και την Τετάρτη.
Το βράδυ της Τρίτης άρχισα να παρουσιάζω συμπτώματα κορονο’ι’ού όπως κρυάδες, πυρετό και πόνο στα κόκαλα.
Σήμερα το απόγευμα έκανα το τεστ για τον Covid-19, το οποίο βρέθηκε θετικό. Στο ίδιο τεστ υποβλήθηκε και η σύζυγος μου και ευτυχώς το αποτέλεσμα γι’ αυτήν ήταν αρνητικό.
Ευτυχώς από το Σάββατο ακολούθησα την διαδικασία που επιβάλλουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εκτός από τους ανθρώπους του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος δεν ήρθα σε άμεση επαφή με άλλους συμπολίτες.
Έτσι από σήμερα και για όσο θα χρειαστεί θα παραμείνω σε καραντίνα. Μέχρι τώρα παρουσιάζω όλα τα γνωστά συμπτώματα της νόσου σε ήπιο όμως βαθμό. Ενώ και οι γονείς μου ευτυχώς μέχρι τώρα παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και πηγαίνουν καλά. Εύχομαι και ελπίζω έτσι να πάει μέχρι τέλους.
Καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας πάντοτε τηρούσα τους κανόνες προστασίας και προφύλαξης. Κι αυτό δείχνει ότι ο ιός είναι και ύπουλος και άγνωστος ακόμα. Δείχνει το ποσό κοντά η μακριά είμαστε από μια προσβολή από αυτόν.
Κανείς δεν ξέρει το ποτέ θα προσβληθεί και κανεις δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τον απρόσβλητο. Ο ιός δεν ξεχωρίζει αξιώματα, ανθρώπους, ηλικίες και καταστάσεις.
Η δυναμική στην μετάδοση του, δείχνει ευκολία στην προσβολή, προτίμηση στην κοινωνικότητα των ανθρώπων και στον συγχρωτισμό.
Οπότε δεν πρέπει να χαλαρώνουμε.
Αλλά να προσέχουμε και να ακούμε τους ειδικούς. Χωρίς υπερβολές και υστερίες, αλλά και χωρίς αφορισμούς.
Ας καταλάβουμε όλοι ότι τα μέτρα προστασιας, η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και το πλύσιμο των χεριών θα μας συντροφεύουν για αρκετό χρόνο ακόμα. Είμαστε όλοι ευάλωτοι και η έπαρση της δυνατής κρασης δεν πρέπει να είναι επιλογή μας.
Ευχαριστώ πολύ όλους αυτούς που διαπίστωσαν την απουσία μου το τελευταίο διήμερο και επικοινώνησαν μαζί μου για ευχές και λόγια συμπαράστασης.
Τελικά απ’ ό, τι φαίνεται θα βρω αναγκαστικά λίγες ημέρες ανάπαυλας από τα καθήκοντα μου για ενδοσκόπηση, ανασύνταξη δυνάμεων, προγραμματισμό νέων σχεδίων και δράσεων. Άλλωστε στη ζωή χρειάζονται και τέτοια διαλείμματα.
Η σκέψη μου τις ημέρες αυτές θα είναι μαζί σας. Σε ότι με αφορά θέλω να με θυμάστε, να με σκέπτεστε, να με θεωρείτε δικό σας άνθρωπο και το μόνο που σας ζητώ είναι να προσεύχεστε για μένα και όλους τους ανθρώπους που νοσούν.
Η μάχη συνεχίζεται…
Δεν φοβόμαστε…
Συνεχίζουμε…

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών-Τέσσερα κρούσματα Covid -19 στο Γεωλογικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερα κρούσματα φοιτητών που διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο Γεωλογικό Τμήμα εκ των οποίων δύο είναι δευτεροετείς και δυο τριτοετείς.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Παρασκευάς Ξυπολιάς σε ανάρτησή του στις ανακοινώσεις του Τμήματος απευθύνει έκκληση στους φοιτητές να ακολουθούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο τις ώρες που βρίσκεστε στο Πανεπιστήμιο και παράλληλα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναθροίσεις τους στη πόλη.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση απευθύνει παράκληση στους μη εμβολιασμένους φοιτητές να πραγματοποιούν συστηματικά εργαστηριακό έλεγχο (rapid test) για την νόσο, 48 ώρες πριν τη Τρίτη και 48 ώρες πριν τη Παρασκευή όπως προβλέπει το πρωτόκολλο.

Σε ερώτηση που απηύθυνε η «Γ» στον Πρόεδρο του Τμήματος για το ποιο είναι το ποσοστό των εμβολιασμένων φοιτητών, αν τηρούνται οι έλεγχοι στο Πανεπιστήμιο, πως κατά την γνώμη του μπορεί να αναχαιτισθεί το γεγονός για να μην επεκταθούν οι μολύνσεις ο Καθηγητής Ξυπολιάς απάντησε πως ήδη το 72% των φοιτητών είναι εμβολιασμένο και οι έλεγχοι γίνονται από τον αρμόδιο ελεγκτή με απόλυτη τάξη και σχολαστικότητα.

Ο ίδιος πάντως διαβεβαιώνει τους φοιτητές πως αν νοσήσουν το Τμήμα θα μεριμνήσει να αναπληρώσουν τις απουσίες των εργαστηρίων αρκεί να αποθηκεύουν το θετικό rapid test (ή PCR) και να το επιδείξουν σ’ αυτόν ή στον Αναπληρωτή Πρόεδρο Καθηγητή Ε. Σώκο μετά την άρση της καραντίνας τους.

ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Kαμία συγχώνευση τμημάτων-Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών του Λυκείου Καστριτσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 10 το πρωί γονείς και μαθητές του Λυκείου Καστριτσίου, αντιδρώντας στη συγχώνευση των τμημάτων.

Όπως αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους προς τον Διευθυντή β’ βάθμιας, Ανδρέα Ζέρβα «με έκπληξη και έντονη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την εντολή σας προς τη διεύθυνση του Λυκείου Καστριτσίου να προχωρήσει σε συγχώνευση των τεσσάρων τμημάτων της β-λυκείου του σχολείου σε τρία, με 27 μαθητές το καθένα. Πληροφορούμαστε επίσης ότι αντίστοιχες εντολές δόθηκαν και σε άλλα σχολεία της Πάτρας.
Θεωρούμε πως για μια σειρά από λόγους: παιδαγωγικούς, εκπαιδευτικούς, υγειονομικής προστασίας, ομαλής επανένταξης στο σχολείο μετά από 1,5 χρονιές τηλε-εκπαίδευσης, σταθερού σχολικού περιβάλλοντος κ.α. η ενέργειά σας αυτή υποβαθμίζει δραματικά τη σχολική μονάδα στο σύνολό της. Δεν συνιστά αναβάθμιση αλλά υποβάθμιση.
Για αυτούς του λόγους γονείς και μαθητές του σχολείου απορρίπτουμε την συγχώνευση και διεκδικούμε το σχολείο να συνεχίσει να λειτουργεί σύμφωνα με τον προ διμήνου εγκεκριμένο προγραμματισμό και χωρίς εκπαιδευτικά κενά».
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Α’ ΕΛΜΕ
Επίσης, το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, καλεί σε συγκέντρωση-διαμαρτυρία έξω από το
7ο ΓΕΛ (Τέρμα Κορίνθου-Σουνίου 111-115), αύριο στις 12:30 το μεσημέρι με θέμα: «Συγχωνεύσεις τμημάτων-κενά στα σχολεία». Μάλιστα, για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών, προκηρύσσει και δίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 14:00.
ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ
Στη Βουλή τέθηκε το θέμα της συγχώνευσης σχολικών τμημάτων στην Αχαΐα μετά από ερώτηση που κατέθεσαν προς την Υπουργό Παιδείας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Κ. Μάρκου και Σ. Αναγνωστοπούλου.
Όπως αναφέρουν «εδώ και αρκετές μέρες επικρατεί μεγάλη αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μετά από δημοσιεύματα και ανακοινώσεις Συλλόγων Γονέων που μιλούν για επικείμενες συγχωνεύσεις τμημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια
της χώρας. Στην Αχαΐα υπολογίζεται ότι θα συγχωνευτούν έως και 30 τμήματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία τμημάτων 27 και 28 μαθητών. Ταυτόχρονα προωθείται και η αναστολή σχολικών μονάδων, όπως το Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας, η συγχώνευση τμημάτων ένταξης αλλά και μετακινήσεις μαθητών ειδικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς.
Επειδή αυτές οι ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας θα έχουν άμεσες και πολύ
σοβαρές συνέπειες στην ήδη ευάλωτη και με πολλά προβλήματα δημόσια
εκπαίδευση, ερωτάται η Υπουργός σε τι θα εξυπηρετήσουν οι συγχωνεύσεις πέρα από την αποφυγή πρόσληψης εκπαιδευτικών, πόσοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί προσλήφθηκαν φέτος και ποια υγειονομικά μέτρα πρόληψης της covid-19 μπορούν να τηρηθούν σε μια σχολική τάξη στην οποία φοιτούν πάνω από 25 μαθητές;».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: «Παρασυρθήκαμε, αλλά δεν ασκήσαμε βία…»-Ελεύθερα τα δύο ανήλικα αδέλφια που διώκονται για τη ληστεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Μη μπορώντας να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους, ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους, την οποία απέδωσαν σε μια εφηβική επιπολαιότητα και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο λόγος για τα δύο ανήλικα Πατρινόπουλα, τα οποία συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής για την επίθεση σε βάρος ανήλικου πεζού στο συγκρότημα της Veso Mare. Οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Ανακριτή Πατρών προκειμένου να απολογηθούν καθώς σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και της παράβασης του νόμου για τα όπλα και κρατούνταν στην Ασφάλεια από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα δύο αδέλφια από κοινού αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο 17χρονου πεζού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, ενώ ανέφερε πως άσκησαν βία σε βάρος του ανήλικου, όμως οι ίδιοι απολογούμενοι το αρνήθηκαν κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Κωνσταντίνο Κρεμμύδα, πρόκειται για δύο νεαρά παιδιά, άριστοι και οι δύο, ο ένας μαθητής και ο άλλος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο, οι οποίοι παρασύρθηκαν από την παρέα τους. «Ο τρίτος νεαρός, ο οποίος διέφυγε της σύλληψης, τους προέτρεψε να προχωρήσουν στην πράξη αυτή για να επιδείξουν την ίδια δύναμη, στο πλαίσιο μιας νεανικής επιπολαιότητας».

Υπογράμμισε επίσης πως «από την πρώτη στιγμή οι εντολείς μου παραδέχθηκαν την πράξη τους. Έχουν κατανοήσει πλήρως την απαξία αυτής και έχουν ζητήσει επανειλημμένως συγγνώμη και προτίθεται να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επανορθώσουν. Δήλωσαν πως σε καμία περίπτωση δεν άσκησαν βία. Εισαγγελέας και Ανακριτής τους έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία, καθώς αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα