Connect with us

Ελλάδα

Πως ο …Τζέιμς Μποντ(!) θα φέρει λεφτά στην Ελλάδα

Published

on

Λεφτά με το τσουβάλι πρόκειται να φέρει στην Ελλάδα, ο .. Τζέιμς Μποντ!

Όχι, δεν πρόκειται για σενάρια ταινίας του πράκτωρ 007 αλλά για πραγματικότητα!

Όπως γράφει ο «Βηματοδότης», « ένα μέρος των γυρισμάτων μιας από τις επόμενες ταινίες του Ντάνιελ Κρεγκ θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα».

Η εν λόγω ταινία του τελευταίου μέχρι σήμερα Τζέιμς Μποντ (το «No time to die» θα είναι η πέμπτη και τελευταία ταινία του Κρεγκ ως 007) λέγεται «Knives out 2» και όπως φαίνεται από τον τίτλο είναι «συνέχεια» του «Knives out», δηλαδή του «Στα μαχαίρια» (2019) όπου ο Κρεγκ υποδύθηκε τον Μπενουά Μπλανκ, δαιμόνιο ντετέκτιβ που καλείται πάντα να λύσει περίπλοκες υποθέσεις (κάτι σαν τον Ηρακλή Πουαρό ένα πράγμα). Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ρίαν Τζόνσον, ο οποίος γύρισε και την πρώτη.

Πως, όμως, θα φέρει λεφτά στην Ελλάδα, ο …Τζέιμς Μπόντ;

Όπως γράφει η εφημερίδα, « ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα έχει γίνει στόχος ξένων παραγωγών είναι ότι εδώ και μερικά χρόνια παρουσίασε – επιτέλους – ένα οικονομικό προφίλ ελκυστικό και συμφέρον: 40% έκπτωση επιλέξιμων δαπανών σε μετρητά (cash rebate)… Μάλιστα, στις περιπτώσεις μεγάλων ξένων παραγωγών όπως το «Knives out 2» οποιοδήποτε μπάτζετ για το οποίο επιλέξιμες δαπάνες στην Ελλάδα είναι από 8 εκατ. Ευρώ και πάνω, πέρα από το 40 % του cash rebate, ο νόμος δηλαδή δίνει το δικαίωμα στην παραγωγή να εντάξει αλλοδαπά τιμολόγια, πράγμα που σημαίνει ότι στο τέλος θα της επιστραφούν ακόμα περισσότερα χρήματα. Για να φέρει ένα έργο επιλέξιμες δαπάνες από 8 εκατομμύρια ευρώ και πάνω, σημαίνει ότι θα επενδύσει τουλάχιστον πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ στη χώρα»!

www.aftodioikisi.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement