Connect with us

Γυναίκα

Ρυτίδες στα μάτια;

Published

on

Η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη, που σημαίνει πως χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα. Παρακάτω θα βρείτε τα λάθη που συχνά άθελα σας συχνά κάνετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, τα οποία οδηγούν στην πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Παραμελείτε την αντηλιακή προστασία

Η καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού είναι μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις στη μάχη ενάντια στο χρόνο. Ακόμα και όσες τακτικά εφαρμόζετε αντηλιακό στο πρόσωπο σας, παραμελείτε την περιοχή γύρω από τα μάτια. Αποκτήστε μια εξειδικευμένη αντηλιακή κρέμα ματιών που θα προστατεύσει την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Κάνετε βίαιες κινήσεις κατά την εφαρμογή των προϊόντων

Τρίβοντας το δέρμα κατά την εφαρμογή της κρέμας ή κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ μπορεί να προκληθούν φλεγμονή και βλάβες στα τριχοειδή αγγεία, κάτι που μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε έντονη υπερμελάγχρωση της περιοχής.

Επιλέγετε τη λάθος κρέμα

Μετά τα 40, μια απλή ενυδατική κρέμα ματιών δεν είναι αρκετή. Φόρμουλες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C είναι απαραίτητες αν ο στόχος σας είναι η μείωση της όψης των μαύρων κύκλων, ή η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ, αν στοχεύετε στη μείωση της όψης των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement