Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Παυλάκης: 3.000 νεκροί από κορωνοϊό μέχρι τον επόμενο μήνα – Όχι στο άνοιγμα της αγοράς

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφιαλτικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας έκανε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τόνισε πως βρισκόμαστε εν μέσω ενός τρίτου κύματος του κορωνοϊού και κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να ανοίξει η οικονομία.

Μιλώντας στο MEGA το πρωί της Κυριακής, ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για κίνδυνο 3.000 νεκρών από τον κορωνοϊό μέχρι τον επόμενο μήνα. «Από την αρχή της επιδημίας έλεγα ότι το σωστότερο είναι σκληρά μέτρα όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να χτυπηθεί ο ιός. Αυτό έχει αποδώσει στο ¼ της ανθρωπότητας που τα έχει πάει μια χαρά με την πανδημία. Δυστυχώς Αμερική και Ευρώπη δεν το έκαναν αυτό. Η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από τους χειρότερους της Ευρώπης και της Αμερικής, όμως είναι στο μέσο ενός τρίτου κύματος που είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να εκτροχιαστεί ανά πάσα στιγμή» δήλωσε.

«Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα υπάρχει αύξηση θανάτων. Μέχρι τον επόμενο μήνα θα υπάρξουν 3.000 νεκροί, λόγω της διάδοσης του ιού τις προηγούμενες εβδομάδες. Ελπίζω να μη φθάσουμε πάλι τους 100 νεκρούς ημερησίως. Αν δεν υπάρξει καλύτερη συμμόρφωση στα μέτρα, το τρίτο κύμα μπορεί να επεκταθεί πολύ μέσα στον Απρίλιο» πρόσθεσε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement