Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Λαμπρή χειροτονία στο Φανάρι του Πατρινού Μητροπολίτη των Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα Σοφιανόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα Σοφιανόπουλου.

Η Μητρόπολη Σαράντα Εκκλησιών έχει μακρόχρονη ιστορία από τον 10 αιώνα και εντάσσεται στις Μητρόπολεις του Οικουμενικου Θρόνου στην Κωνσταντινούπολη.

Της Πατριαρχικής Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος.
Στους συλλειτουργούντες Αρχιερείς ήταν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γουινέας κ. Γεώργιος (Πατρ. Αλεξάνδρειας), Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος και ο Καρπάθου & Κάσου κ. Αμβρόσιος. Επιπλέον, στη χειροτονία παρευρέθησαν ο Από την Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννης και η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, Γεωργία Σουλτανοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο νέος μητροπολίτης είναι γέννημα θρέμμα Πατρινός και η εκλογή του χαροποίησε τόσο την Μητρόπολη Πατρών (ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τη χαρά του για την εκλογή του αλλά και το Εκκλησιαστικό Λύκειο στο οποίο υπήρξε μαθητής) όσο και την τοπική μας κοινωνία.

Ο νέος Μητροπολίτης δέχθηκε θερμές συγχαρητήριες ευχές και καλή δύναμη στο Θεάρεστο έργο που καλείται να επιτελέσει ο στο μαρτυρικό και αειλαμπές Φανάρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement