Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Μπάσκετ

Τρία μέλη της ΕΟΚ διαχωρίζουν τη θέση με την απόφαση του Δ.Σ. για τη μετάθεση των εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομόφωνη απόφαση αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ πως υπήρξε από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου για τη μετάθεση ημερομηνίας των εκλογών στις 23 Μαΐου, όμως ήρθαν τρία μέλη να διαχωρίσουν τη θέση τους και με email να πάρουν αποστάσεις, ζητώντας να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές.

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος και όλοι όσοι συμφωνούν με την απόφαση δεν είχαν μαζί τους όλο το υπόλοιπο ΔΣ και βέβαια μένει να δούμε και τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών του Συμβουλίου, στην αν μη τι άλλο περίεργη απόφαση της ΕΟΚ να μην ορίσει εκλογές ως τις 10 Απρίλη.

Με ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του Υπουργείου Αθλητισμού και συγκεκριμένα του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έχει πλέον το μπαλάκι στη δική του πλευρά και πρέπει να πάρει επίσημη θέση. Είναι νόμιμη η κίνηση της ΕΟΚ; Από τη στιγμή που προκύπτει πως δεν υπάρχει ομοφωνία, ποια θα είναι η αντίδρασή του; Είναι παράνομη η απόφαση για 23 Μαΐου, όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Βαγγέλης Λιόλιος; Μπάχαλο με όλη τη σημασία της λέξης, λοιπόν, εν όψει εκλογών, με το ελληνικό μπάσκετ να βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη θέση.

Να και η επίσημη θέση που πήραν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, που κατεβαίνουν στις εκλογές με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, “Πρώτα το μπάσκετ”. Όπως επίσης, κι η τοποθέτηση του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είναι υποψήφιος με την παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου, “Δώσε πάσα”.

Να και η επίσημη θέση που πήραν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, Μπάμπης Μαρκάκης και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΔΥΜ, Λάζαρος Σαββίδης, που κατεβαίνουν στις εκλογές με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα, “Πρώτα το μπάσκετ”. Όπως επίσης, κι η τοποθέτηση του Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είναι υποψήφιος με την παράταξη του Βαγγέλη Λιόλιου, “Δώσε πάσα”.

Τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας επισημοποίησαν μέσω mail προς την ΕΟΚ το γεγονός του διαχωρισμού τους, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

Βάσει του ισχύοντος νόμου άρθρο 143 του Ν.4714/2020 οι εκλογές πρέπει να διεξαχθούν μέχρι τις 31/3/2021.

Δεδομένου ότι μέχρι τώρα στα μέλη του Δ.Σ. δεν έχει κοινοποιηθεί το περιεχόμενο του δικόγραφου της αίτησης για χορήγηση προσωρινής διαταγής στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ούτε και του διατακτικού της προσωρινής διαταγής.

Αν η δικαστκή απόφαση ξεπερνά το θέμα της αποκλειστικής προθεσμίας που επιβάλλει ο νόμος, θα είναι μια θετική εξέλιξη για τη συμμετοχή περισσότερων σωματείων στη Γ.Σ., τα οποία είναι υπαρκτά και έχουν μείνει εκτός μητρώου για γραφειοκρατικούς λόγους.

Μέχρι όμως της κοινοποίησης της απόφασης, ισχύουν οι διατάξεις νόμου και είναι δεσμευτικές και ως εκ τούτου δεν μπορώ να ψηφίσω προκήρυξη εκλογών μετά την προθεσμία που προτάσσει ο νόμος“.

Η επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου:

Ξάνθη, 22/3/21

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,

Μετά το πραγματοποιηθέν συμβούλιο της 22/3/21 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και την ανακοίνωση περί ομόφωνης σύμφωνης γνώμης για την αναβολή των εκλογών και την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, με μεταφορά αυτών στις 23/5/21, έχω να δηλώσω τα παρακάτω

1. Δεν έγινε καμία ψηφοφορία μεταξύ των μελών που συμμετείχαν στο Δ.Σ. για την αναβολή των εκλογών και κατ’ επέκταση για τη νέα ημερομηνία διενέργειας αυτών, την 23η Μαΐου του 2021.

2. Δεν λάβαμε γνώση, καθώς δεν μας παρουσιάστηκε, ούτε μας αναγνώστηκε, το κείμενο της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που μνημονεύεται στην ανακοίνωση.

3. Σε ερώτησή μου για το εάν είναι σύννομη η μετάθεση των εκλογών, σε αντίθεση με αυτά που προβλέπει η νομοθεσία -και αφού εν πρώτοις χαρακτηρίστηκε ως αιχμή- απαντήθηκε με τη φράση «ποια νομοθεσία, δεν υπάρχει τέτοια».

4. Καλώ όλους τους συναδέλφους του Δ.Σ. να ζητήσουμε έκτακτη εκ νέου σύγκλιση εντός 2 ημερών του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να οδηγηθεί η Ομοσπονδία σε εκλογές εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών , με τη χρήση της πλατφόρμας Ζευς, για να αποφύγουμε πιθανή διοίκηση πρωτοδικείου με ότι αυτό συνεπάγεται για το Ελληνικό Μπάσκετ.

5. Δηλώνω ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα παραπάνω, παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. μη θέλοντας να συμβάλω στον κατήφορο του ελληνικού μπάσκετ που δρομολογείται.

Με τιμή

Νίκος Νικολόπουλος

Μέλος Δ.Σ ΕΟΚ“.

 

ΠΗΓΗ:  Spor24.gr

 

Αθλητισμός

Νίκος Βετούλας: «Δεν αντέξαμε στην πίεση του Άρη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Άρη Θεσσαλονίκης ο προπονητής του Απόλλωνα Νίκος Βετούλας, ωστόσο ανέφερε πως η μελανόλευκη ομάδα βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο.

Μεταξύ άλλων, ο τεχνικός του Απόλλωνα είπε: «Ο Άρης κέρδισε δίκαια παίζοντας ένα παιχνίδι το οποίο λίγο πολύ περιμέναμε, δηλαδή με αρκετή επαφή, πολύ πίεση στην μπάλα οδηγώντας σε δύσκολα σουτ. Μετά από ένα σημείο έπαιξε ρόλο και η κούραση καθώς βγάλαμε ελεύθερα σουτ αλλά δεν τα βάλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο 7-8 τρίποντα ήταν ελεύθερα και δεν μπήκαν. Γενικώς είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο καθώς ξαναχτίζουμε την ομάδα μετά τις απώλειες των παικτών. Με την πάροδο του χρόνου ελπίζουμε ότι τα παιδιά που ήρθαν θα ενσωματωθούν στην ομάδα, σίγουρα όμως μας περιμένει δουλειά στην προπόνηση».

Από την άλλη, ο προπονητής του Απόλλωνα αναφέρθηκε στη στατιστική ως προς το στοιχείο που έκρινε τον αγώνα λέγοντας ότι… «δεν μπορείς να περιμένεις πολλά όταν από τα δικά σου λάθη ή τα επιθετικά ριμπάουντ ο αντίπαλος παίρνει σχεδόν το 50% των πόντων του».

Περισσότερα

Αθλητισμός

Basket League: Ήττα του Απόλλωνα 70-56 από τον Άρη

Δημοσιεύθηκε

στις

Όταν από την αρχή του παιχνιδιού, δεν έχεις την απαιτούμενη συγκέντρωση, έτσι ώστε να κυνηγήσεις με πάθος τον αντίπαλό σου, προκειμένου να διεκδικήσεις με αξιώσεις ό,τι σου αναλογεί, τότε έχεις χάσει το παιχνίδι, πριν αυτό αρχίσει.

Αυτό δυστυχώς έπαθε ο Απόλλωνας, ο οποίος δε μπήκε με «τσαμπουκά» στο «Νίκος Γκάλης», αντίθετα, οι του Άρη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, έκαναν «πάρτι» στη δική του ρακέτα και έφτασαν δίκαια στη νίκη με 70-56 για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League.

Οι διαιτητές: Πουρσανίδης Γ. – Θεονάς – Μαγκλογιάννης. Τα δεκάλεπτα: 19-15, 39-30, 56-46, 70-56.

ΑΡΗΣ (Καστρίτης): Κάουαν 10, Νετζήπογλου 3 (1), Γουίλιαμς 12 (1), Χάνλαν 18 (2/6 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κέλι 18 (6/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 11 ριμπάουντ), Τζούιστον 4, Καμάρας, Σιδηροηλίας, Πουλιανίτης 3 (1), Λόκετ 2, Κώττας.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Βετούλας): Τσαλμπούρης 12 (0/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Δίπλαρος 8 (0/3 τρίποντα, 1 ασίστ, 6 λάθη), ΜακΛιν 12 (3/9 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 5 λάθη), Ντέιβις 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Τόμας 6, Τσιακμάς, ΜακΛάφλιν 2, Μήτρου – Λονγκ 5 (2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ).

Περισσότερα

Αθλητισμός

Άρης-Απόλλωνας Πάτρας: Έκαναν ντους για να ξαναπαίξουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Άρης υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League και ο Βασίλης Σκουντής κατεβάζει από το ράφι των αναμνήσεων το αλήστου μνήμης θρίλερ της 10ης Νοεμβρίου του 1984.

Περνάει ο καιρός το δίχως άλλο… Περνάει ο… κερατάς, αλλά ευτυχώς δεν παίρνει μαζί του, ούτε ενταφιάζει τις στιγμές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στον σκληρό δίσκο και στην αποκαλούμενη συλλογική μνήμη…

Μια από δαύτες λέω να ξεθάψω σήμερα, με αφορμή τον αγώνα ανάμεσα στον Άρη και στον Απόλλωνα: κανονικά βεβαίως θα έπρεπε να την βγάλω από τα κιτάπια μου πριν από το ματς του Β’ γύρου, αλλά ούτως ή άλλως κολλάει γάντι και στο σημερινό…

Πέρασαν κιόλας 37 χρόνια και δυο μήνες από τότε…

Ήταν Σάββατο 10 Νοεμβρίου του 1984 και στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής ο Απόλλων υποδεχόταν τον Αρη, σε ένα ματς που αποτυπώθηκε στο χρονικό του ελληνικού πρωταθλήματος, αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο debate και σημάδεψε ανεξίτηλα την καριέρα του Βασίλη Λιανού του οποίου ο (γεννημένος μετά από εννιά μήνες) γιος, Γιάννης συνέχισε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας την οικογενειακή παράδοση στην ίδια ομάδα!

Το θρίλερ των 18 δευτερολέπτων

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, το παλιό γήπεδο του Απόλλωνα ήταν πατείς με πατώ σε!

Απομένουν 24 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα, ο οποίος μεταδιδόταν απ’ ευθείας από την ΕΡΤ1, το σκορ είναι 78-75 και ο Βαγγέλης Αγγέλου κατεβάζει την μπάλα στην επίθεση του Απόλλωνα.

Ο Γιώργος Δοξάκης ορμάει πάνω του και κλέβει την μπάλα η οποία όμως καταλήγει στα χέρια του Βασίλη Λιανού, στον οποίο 18 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, ο διαιτητής Πολύβιος Κόσσυβας καταλογίζει παράβαση μπρος – πίσω.

Οι Θεσσαλονικείς επαναφέρουν την μπάλα από την πλάγια γραμμή και ο Νίκος Γκάλης με δεύτερο σερί τρίποντο ισοφαρίζει σε 78-78!

Ο Απόλλων έχει στη διάθεση του 10 δευτερόλεπτα για την τελευταία επίθεση, ωστόσο μετά το άστοχο σουτ η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Πέτρου Σταμάτη, ο οποίος πετάει την μπάλα από το ένα καλάθι προς το άλλο και δέχεται φάουλ.

Οι διαιτητές το σφυρίζουν κι επειδή επρόκειτο για φάουλ σε σουτ τριών πόντων, καταλογίζουν τρεις βολές….

Ο γκαρντ του Άρη αστοχεί και στις τρεις (!), ο Βασίλης Λιανός παίρνει το ριμπάουντ, εξαπολύει το σουτ της… απελπισίας δύο μέτρα έξω από τη ρακέτα της ομάδας του και -ω του θαύματος- η μπάλα καταλήγει στο καλάθι (σκορ 81-78)!

Η πλάκα είναι ότι τόσο το ένα από τα δυο τρίποντα του Γκάλη, όσο και αυτό του Λιανού τα έχασε η τηλεοπτική κάμερα!

Από τα ντους και τους δρόμους στο γήπεδο

Το ταμπλό, λοιπόν, γράφει 81-78, το σκορ αποτυπώνεται και στην κάρτα της τηλεοπτικής μετάδοσης, ενώ την ίδια στιγμή ο Φίλιππος Συρίγος προσπαθεί να βρει άκρη μέσα στο κομφούζιο, που επικρατεί.

Την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι του Απόλλωνα εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν και στη συνέχεια ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, χωρίς να υποψιάζονται τι έμελλε να συμβεί.

Οι παίκτες των δυο ομάδων κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια κι ενώ έκαναν ντους, ειδοποιούνται ότι πρέπει να ξαναφορέσουν την αθλητική περιβολή τους και να επιστρέψουν στο γήπεδο για να παίξουν την παράταση, διότι το καλάθι εκ των υστέρων είχε κριθεί εκπρόθεσμο!!!

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα οι δύο ομάδες, οι διαιτητές και η γραμματεία πιάνουν πάλι δουλειά, μπροστά στους θεατές που είχαν ξεμείνει ή έμαθαν τα καθέκαστα και επέστρεψαν.

Στο συμπληρωματικό πεντάλεπτο και ενώ αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ ο Μπιλ Μέλις, ο Κώστας Πετρόπουλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Δημήτρης Κοκολάκης, ο Άρης σημείωσε 12 πόντους έναντι 9 των γηπεδούχων και εντέλει επιβλήθηκε με 90-87, ωστόσο την ώρα που ακουγόταν η κόρνα της λήξης της παράτασης άνοιγε κιόλας ο ασκός του Αιόλου των ενστάσεων, των διαμαρτυριών και της φασαρίας που μάλιστα κράτησαν μέρες.

Χαμός στο ίσωμα!

Οι Πατρινοί πολιορκούσαν τα αποδυτήρια των διαιτητών και του Άρη, η αποστολή του οποίου έφυγε συνοδεία περιπολικών, μάλιστα πάνω στην αναμπουμπούλα έφαγε μια μπουνιά ο Γιάννης Ιωαννίδης!

Το λάθος στο μπρος πίσω και η απειλή της μήνυσης

Οι Απολλωνιστές υπέβαλαν ένσταση ενώ ο διαιτητής Πολύβιος Κόσσυβας φέρεται ειπών ότι “παρασύρθηκα από τους παλιούς κανονισμούς και έκανα λάθος στον καταλογισμό του μπρος – πίσω, αλλά είμαι διατεθειμένος να το δηλώσω δημοσίως και να αναλάβω την ευθύνη”.

Σε πείσμα αυτής της καλής πρόθεσης, οι δυο διαιτητές “τα γύρισαν” την επόμενη μέρα για να καλυφθούν. “Το καλάθι είναι 100% εκπρόθεσμο. Εγώ δεν έκανα ποτέ σήμα προς τη γραμματεία για να μετρήσει. Θα κάνω μήνυση σε όποιον το υποστηρίζει” είπε ο Γρηγόρης Μαργέλης, ενώ ο Κόσσυβας τόνισε: “Ορθώς σφύριξα την παράβαση του μπρος-πίσω στον Λιανό και αναλύω τη φάση στην έκθεση μου προς την ΕΟΚ”.

Ο παρατηρητής διαιτησίας Κώστας Λυκουρέσης απεφάνθη ότι “ο καταλογισμός του μπρος-πίσω ήταν λανθασμένος, αλλά για το σουτ του Λιανού δεν έχω προσωπική άποψη”.

Σα να μην έφτανε όλο αυτό το μπέρδεμα, ο τότε πρόεδρος της ΕΣΚΑΗ Βασίλης Δημόπουλος αποκάλυψε ότι στα αποδυτήρια ο Μαργέλης παραδέχθηκε ότι το καλάθι του Λιανού ήταν εμπρόθεσμο, αλλά, ως γνωστόν, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου!

Ιδού οι συνθέσεις αυτής της ιστορικής αναμέτρησης:

ΑΠΟΛΛΩΝ: Αγγέλου 12, Κ. Πετρόπουλος 28 (1τρ.), Πολυδωρόπουλος 5, Λιανός 18 (4τρ.), Μέλις 12, Κιτσούκαλης 10, Αγγελόπουλος 2, Μπερδέσης, Παπαδάτος. Προπονητής: Βόισλαβ Βέζοβιτς.

ΑΡΗΣ: Γκάλης 38 (3τρ.), Γιαννάκης 13 (1τρ.), Κοκολάκης 12, Ρωμανίδης 8, Φιλίππου 10, Σταμάτης 7, Δοξάκης, Παραμανίδης 2, Τσιτάκης. Προπονητής: Γιάννης Ιωαννίδης.

Πηγή: sport24.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα