Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα:«Ανάσα» στα κρούσματα, ασφυξία στα Νοσοκομεία

Published

on

Μικρή «ανάσα» στην Αχαΐα από τον αρκετά μειωμένο νέο αριθμό κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, η οποία ωστόσο, όχι μόνο δεν είναι ενδεικτική της υγειονομικής κατάστασης, αλλά είναι και δυσανάλογη της ασφυξίας που εξακολουθεί να επικρατεί στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας.

Συγκεκριμένα χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 36 νέες μολύνσεις στην Αχαΐα και συνολικά 72 στην Δυτική Ελλάδα (από 18 σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία), όταν πανελλαδικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 1.514.

Την ίδια ώρα όμως, η κατάσταση στα δύο Νοσοκομεία εξακολουθεί να είναι ασφυκτική, ενώ χθες το απόγευμα στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» που εφημέρευε επικρατούσε το αδιαχώρητο από ασθενείς με έντονα συμπτώματα που περίμεναν να εξεταστούν για κορωνοϊό. Μάλιστα, όσο περνούσε η ώρα η ανασφάλεια της νύχτας οδήγησε ακόμη περισσότερο κόσμο στο Νοσοκομείο, στο οποίο ήδη νοσηλεύονται 80 ασθενείς με κορωνοϊό στις Κλινικές και εννέα στις ΜΕΘ.
Αντίστοιχα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας οι νοσηλείες έφθασαν τις 128, εκ των οποίων 105 στις Κλινικές κορωνοϊού και 23 στις ΜΕΘ.

ΥΠΕΚΥΨΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

Θύμα του κορωνοϊού στην Αχαΐα και ένας υπάλληλος του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες έδινε «μάχη» στη ΜΕΘ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής και το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοτικού υπαλλήλου, επισημαίνοντας ότι σεβόμενοι την επιθυμία της, δεν κατέθεσαν στεφάνι στη σορό του, ούτε παρέστη εκπρόσωπός τους στη νεκρώσιμη ακολουθία.
Επίσης, θυμίζουμε ότι ο Δήμος Αιγιαλείας ανακοίνωσε την καταγραφή δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε υπαλλήλους υπηρεσιών του και ειδικότερα ενός κρούσματος στο Δημαρχιακό Κατάστημα επί της Ανδρέου Λόντου και ενός στο κτίριο επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα (πρώην ΙΚΑ) στο Αίγιο. Οι δύο υπάλληλοι αναρρώνουν κατ’οίκον χωρίς σοβαρά συμπτώματα, ενώ στα δύο κτίρια έγινε ήδη απολύμανση από πιστοποιημένο συνεργείο και η λειτουργία των υπηρεσιών συνεχίζεται κανονικά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement