Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ροδινή: Πρωτοβουλία Μπονάνου και κατοίκων για τις χειροβομβίδες

Published

on

Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή της Ροδινής, μετά τον εντοπισμό δύο χειροβομβίδων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, από το ναυάγιο του “Νέστος”.

Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου με τον αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Γιαννουδάκη, με αντικείμενο το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει. Παρούσα στη συνάντηση και η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κωνσταντίνα Κοσπέτα, κάτοικος της περιοχής, η οποία εντόπισε προ ημερών τις χειροβομβίδες και ενημέρωσε τον αντιπλοίαρχο για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης.

Μάλιστα σύντομα αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε καθαρισμό της ακτής με τη συνδρομή και της Ν.Δ.Ι, όπως προέκυψε στα πλαίσια της συνάντησης.

Τέλος εκ μέρους των κατοίκων της Ροδίνης η κυρία Κοσπέτα εξέφρασε τις ευχαριστίες όλων προς των κύριο Μπονάνο για το ενδιαφέρον του αλλά και τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη για την ταχύτατη επίλυση του θέματος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΣ ΣΤΙΣ 21/4/1941

Το απόγευμα της 21ης Απριλίου 1941, το Νέστος δέχθηκε αεροπορική επιδρομή έξω από το λιμάνι της Πάτρας στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ανδρέα. Δίπλα του βρισκόταν το βοηθητικό πλοίο στόλου «Πλειάς» .

Από τη σφοδρή επίθεση που στοίχισε τη ζωή του πλοιάρχου του Πλειάς Β.Κρυσταλλίδη και του ναύτη Δεληγιάννη τραυματίστηκαν και 11 ναύτες του Νέστος και ο Κυβερνήτης του Δέδες Δέδες, όλοι ελαφρά.

Το Νέστος τελικά προσαράχθηκε στον Ψαθόπυργο και βυθίστηκε στο χώρο προσαράξεώς του στις 23 Απριλίου μετά από νέα επίθεση Γερμανικών Στούκας.

Το “Νέστος” μετέφερε και πυρομαχικά, όμως η εκφόρτωση πυρομαχικών έγινε βιαστικά και αυτο αποδυκνύεται από τις χειροβομβίδες και σφαίρες σε δεσμίδες που έχουν βρεθεί σε μικρό βάθος στην περιοχή που είχε προσαράξει το Νέστος από τους αυτοδύτες.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement