Παρασκευή 27 Μαΐου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για το κέικ

400γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

8 αβγά

400γρ. ζάχαρη

400γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

550γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, χοντροτριμμένη

100γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη

4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

100γρ. φιστικοβούτυρο

1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το γλάσο

100γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε κομμάτια

60γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ σε πούδρα

3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ την κουβερτούρα, τα φουντούκια, την καστανή ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και την κανέλα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί σταματάτε το μίξερ. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μαρίζ. Αδειάζετε το μισό μίγμα σε μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνετε τη γέμιση με φουντούκια και φιστικοβούτυρο και καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνετε για 50 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα. Βάζετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα σε μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, «δουλεύοντας» με το σύρμα. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και αλείφετε με αυτό το κρύο κέικ.

Μαγειρική

Μπολονέζ για χορτοφάγους

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. φακές καφέ ή μαύρες

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καρότο, κομμένο σε κύβους

300 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα

100 ml κόκκινο κρασί

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

400 γρ. τοματάκια κονκασέ

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό

2-3 κόκκους μπαχάρι

1 δαφνόφυλλο

500 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο

λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις φακές σε άφθονο νερό να μαλακώσουν και κατόπιν τις στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με το μισό ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο για 3΄ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις φακές και τα μανιτάρια και συνεχίζετε για 3΄-4΄ ακόμη ή μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον τοματοπελτέ, τα τοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το θυμάρι, το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 20΄-25΄ και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε το ζεστό σπαγγέτι με τη σάλτσα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Περισσότερα

Μαγειρική

Τηνιακή αγκιναρόπιτα χωρίς φύλλα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

250ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

3 τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα

2 καρότα, σε κύβους

14 αγκινάρες καθαρισμένες, σε μικρά κομμάτια

2 κολοκυθάκια, σε κύβους

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

10 αυγά

500ml γάλα φρέσκο

100γρ. μανούρι

100γρ. φέτα

200γρ. γραβιέρα

αλάτι, πιπέρι λευκό φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλο το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τις αγκινάρες και τα κολοκυθάκια. Προσθέτετε λίγο νερό, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Αφού έχουν μελώσει και έχουν εξατμιστεί τελείως τα υγρά τους, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και απλώνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί. Προσθέτετε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα και τα τυριά να ομογενοποιηθούν. Περιχύνετε τα υλικά στο ταψί να καλυφθούν ομοιόμορφα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170°C και ψήνετε την πίτα για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια τραγανή κρούστα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Αρνίσια παϊδάκια με κύμινο, αρακά και σαλάτα με φακές

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κουτ. σούπας πελτέ τομάτας

4 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι για σερβίρισμα

1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, θρυμματισμένους

1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα

1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη

1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο

8 αρνίσια παϊδάκια

4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα σε ροδέλες

½ λεμόνι, τον χυμό

250 γρ. έτοιμες μαγειρεμένες φακές

100 γρ. κατεψυγμένα μπιζέλια, αποψυγμένα

1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 κόκκινο τσίλι, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

μια χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε μαζί τον πελτέ τομάτας, το γιαούρτι, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τα αρνίσια παϊδάκια και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθούν με τα υλικά. Αφήνετε να μαριναριστούν για 5΄. Ανακατεύετε μαζί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, τις φακές και τον αρακά, και αλατοπιπερώνετε καλά. Ζεσταίνετ ένα τηγάνι σε μεγάλη θερμοκρασία και μετά ψήνετε τα παϊδάκια για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το τσίλι και τον δυόσμο στις φακές με τον αρακά και ανακατεύετε. Σερβίρετε το αρνί με τον αρακά και τις φακές και προσθέτετε γιαούρτι, αν επιθυμείτε.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα