Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κέικ γεμιστό με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για το κέικ

400γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

8 αβγά

400γρ. ζάχαρη

400γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

550γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, χοντροτριμμένη

100γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη

4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη

100γρ. φιστικοβούτυρο

1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το γλάσο

100γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

100γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σε κομμάτια

60γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ σε πούδρα

3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή

1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε σε μεγάλο μπολ την κουβερτούρα, τα φουντούκια, την καστανή ζάχαρη, το φιστικοβούτυρο και την κανέλα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε κατά μέρος. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάτε να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι και μόλις ενσωματωθεί σταματάτε το μίξερ. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μαρίζ. Αδειάζετε το μισό μίγμα σε μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα. Στρώνετε τη γέμιση με φουντούκια και φιστικοβούτυρο και καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα. Ψήνετε για 50 λεπτά. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνετε το κέικ να σταθεί 10 λεπτά. Ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει σε σχάρα. Βάζετε τη θρυμματισμένη σοκολάτα σε μπολ και τη λιώνετε σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά, «δουλεύοντας» με το σύρμα. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και αλείφετε με αυτό το κρύο κέικ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement