Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορωνοϊός – Μαλεσίνα: Γάμος με 200 καλεσμένους, συνωστισμός στα καφενεία και 11 νεκροί σε 18 μέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν έχουν τέλος οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Μαλεσίνα. Δυστυχώς ο κορωνοϊός έχει οδηγήσει στον θάνατο 11 ανθρώπους, ενώ πολλοί, όπως αναφέρει το tvstar.gr, είναι αυτοί που νοσηλεύονται ακόμη στην κλινική covid και σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η λίστα μεγαλώνει συνεχώς καθώς το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού

στη Μαλεσίνα είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Ανάμεσα στους εκείνους που έφυγαν από την ζωή μετά από μάχη με τον ιό, ήταν δύο νέοι άνθρωποι ένας 38χρονος και ένας 43χρονος.

Η Μαλεσίνα βρισκόταν σε κόκκινο συναγερμό ήδη από τις 28 Φεβρουαρίου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά να έχει επιβάλει 24ωρο αποκλεισμό της περιοχής λόγω υψηλού αριθμού κρουσμάτων.

Όπως φαίνεται οι κάτοικοι της περιοχής αποδίδουν την αιτία της ραγδαίας μετάδοσης του κορωνοϊού με τις τραγικές αυτές συνέπειες σε έναν γάμο ο οποίος τελέστηκε και σε αυτόν βρίσκονταν 30 άτομα εντός του ναού και άλλα 200 απ’ έξω, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ γίνεται λόγος και για έντονο συνεχιζόμενο συνωστισμό στα καφενεία.

Το χρονικό των θανάτων

Στις 3 Μαρτίου η περιοχή θρηνεί τον πρώτο νεκρό από κορωνοϊό. Επρόκειτο για έναν άνδρα ηλικίας 84 ετών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες κι άλλοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους με 3 εξ αυτών να πεθαίνουν μέσα σε μόλις 2 ημέρες.

Επρόκειτο για μια  69χρονη κι έναν 38χρονο πατέρα  ο οποίος έχασε την μάχη με τον ιό προχθές ενώ τα ξημερώματα της Κυριακής πέθανε ένας 44χρονος, πατέρας δυο παιδιών, ο οποίος μάλιστα δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Την ίδια ώρα στους 50 υπολογίζονται οι ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται.

Το κλίμα στην περιοχή είναι ιδιαιτέρως βαρύ με τον Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζακεντέ, να δηλώνει χαρακτηριστικά πως η Μαλεσίνα πλήρωσε πολύ βαρύ τίμημα από την εξάπλωση της ασθένειας.

Ταυτόχρονα κάτοικοι τονίζουν πως η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη με πολύ κόσμο να νοσεί και τους πολίτες να βρίσκονται σε καθεστώς φόβου, θλίψης και πανικού.  «Νέοι άνθρωποι πληρώνουν το κακό», δηλώνει μάλιστα ένας εξ αυτών.

Υπενθυμίζεται ότι για την περίπτωση της Μαλεσίνας, όπου καταγράφηκε ασύμμετρη διασπορά και μετάδοση του θανατηφόρου ιού, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας Αγορή Παπακώστα, έχει παραγγείλει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση.


Ροή ειδήσεων

Advertisement