Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εξελέγη η νέα 41μελής Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις στα πρόσωπα αναδείχτηκε η νέα 41μελής Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, την οποία απαρτίζουν γνωστά στελέχη του κόμματος.

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τριήμερης 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οι οποίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά με τη χρήση της τηλεδιάσκεψης και στην οποία συμμετείχε η μεγάλη πλειοψηφία των Αντιπροσώπων. Το διήμερο 6 και 7 Μαρτίου τοποθετήθηκαν και κατέθεσαν προβληματισμούς και προτάσεις 100 και πλέον σύνεδροι – αντιπρόσωποι που εκπροσωπούσαν τις τοπικές και κλαδικές οργανώσεις μελών της νομαρχιακής οργάνωσης Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Προχθές ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες της 3ης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης με την ανάδειξη της νέας 41μελούς Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Τα στελέχη του κόμματος που συνθέτουν τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας είναι κατά αλφαβητική σειρά τα εξής: Αβράμης Δημήτρης, Αλιβιζάτου Πηνελόπη, Αμπατζής Θάνος, Αντύπα Μαρία, Ασημακόπουλος Θεόδωρος, Βασιλακόπουλος Φώτιος, Βουκελάτος Κώστας, Γρηγόρης Ηλίας, Δρακούλη Βίκυ, Ζαφειροπούλου Φιλαρέτη, Κακκαβάς Κωνσταντίνος, Καλαπόδη Αλέκα, Κανελλάκης Νικόλαος, Καπάτου Χρυσούλα, Κόντης Κωνσταντίνος, Κότσαλης Αντώνιος, Κουρμπανά Μαρία, Λαμπρόπουλος Παναγιώτης, Λεμιώτης Γεώργιος, Λιόπα- Τσακαλίδου Αγλαΐα, Μαλαμής Κωνσταντίνος, Μαρκεζίνης Μαρίνος, Μαρκέτος Γρηγόριος, Μελισσαροπούλου Νότα, Μενεγής Θεόδωρος, Μιαούλη Λίλα, Μουρίκης Ιερόθεος, Μπαρή Καλλιόπη, Μπαρλίγκα Άννυ, Μυλωνά Καλλιρόη, Μυλωνάς Απόστολος, Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, Παναγιωτόπουλος Ανδρέας, Παναγοπούλου Σταυρούλια Γιώτα, Ριζούλης Ανδρέας, Ρώρος Γιώργος, Σιδηρόπουλος Μιχάλης, Σπαρτινός Κωνσταντίνος, Σταθόπουλος Αποστόλης, Τραυλός Διονύσης και Τσονάκα Αγγελική.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και θα προχωρήσει στην εκλογή Συντονιστή.στρια, Αναπληρωτή.τρια Συντονιστή.τρια και των υπολοίπων εννέα μελών του Συντονιστικού Οργάνου της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ασφαλής πρόσβαση στη Μονή

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση για τη συντήρηση του δρόμου προς τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Εργασίες συντήρησης ξεκινούν σύντομα στο δρόμο προς την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αιγίου, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανακατασκευή επενδεδυμένης τάφρου απορροής όμβριων υδάτων και συντήρηση μικρών τεχνικών για την προστασία της οδού, την αποκατάσταση τσιμεντόστρωσης, καθαρισμός οχετών, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, εργασίες οδοστρωσίας.

Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, η επικίνδυνη σήμερα οδός που οδηγεί στο Μοναστήρι, γνωστό και ως Άγιος Ιωάννης των Τσετσεβών θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο ικανό να ικανοποιεί τις ανάγκες χρηστών και επισκεπτών της Ιεράς Μονής. Η βελτίωση της πρόσβασης μάλιστα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησης της Μονής, η οποίας βρίσκεται χτισμένη στο ομώνυμο βουνό «Αγιάννης», σε υψόμετρο 900 μέτρων.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και «Άλμα Ζωής» ενώνουν δυνάμεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά τον θεσμό Pink the City για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Φέτος, λόγω των  ιδιαίτερων συνθηκών  και εξαιτίας  των περιορισμών  για την αποφυγή  διάδοσης της πανδημίας οι δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης του πληθυσμού, στο πλαίσιο του Pink the City 2021, έχουν μια άλλη μορφή. 

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά στέκεται αρωγός και συνεργάζεται με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας προκειμένου να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ενημερωθεί για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει: «O καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό. Αποτελεί όμως μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη αρκεί να διαγνωστεί νωρίς και αντιμετωπιστεί σωστά. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχει με κάθε τρόπο στις  εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που προσπαθούν να κινητοποιήσουν τις  γυναίκες να αντικαταστήσουν το φόβο με επιλογές που προάγουν την υγεία όπως ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής. Φέτος η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ψυχή του συλλόγου ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ , στην Λιολιώ Κολυπέρα , μια άξια γυναίκα που αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ζωής της στους σκοπούς της πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού». 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Εκδήλωση με ομιλητή τον Γιώργο Σταθάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σε εξέλιξη είναι η εκδήλωση – συζήτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Συζητάμε με την κοινωνία! για τα μεγάλα προβλήματα, για την εναλλακτική μας πολιτική, για ένα καλύτερο αύριο» στην αίθουσα του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης με ομιλητή τον πρώην Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη.

Εκτός από τον κ. Σταθάκη, στη συζήτηση θα παρέμβουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης έχουν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας (χρήση μασκών, αποστάσεις κ.α.).

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα