Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: Πάνω από 20 γιατροί επιθυμούν να συνδράμουν στο ΕΣΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Έτοιμοι να συνταχθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα της Αχαΐας, που εμφανίζει τεράστια πίεση από τις αθρόες εισαγωγές ασθενών σε κλινικές κορονοϊού και ΜΕΘ Covid, δηλώνουν οι γιατροί της Πάτρας.

Μιλώντας στο iatropedia.gr η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), Άννα Μαστράκου, δηλώνει ότι ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει μια τεράστια προσπάθεια να συγκεντρώσει εθελοντές γιατρούς, που δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν τον τόπο τους, σ’ αυτήν την τεράστια υγειονομική κρίση στην Αχαΐα, την οποία οι επιστήμονες προσομοιάζουν και αυτή της Αττικής.

«Υπάρχουν πάνω από 20 συνάδελφοι και η λίστα αυξάνεται μέρα με τη μέρα, συναδέλφων διαφορετικών ειδικοτήτων -πέρα από αυτά που θέλει το Υπουργείο- που επιθυμούν να συνδράμουν εθελοντικά στους συναδέλφους στο ΕΣΥ. Αυτή τη στιγμή γίνεται μία τεράστια προσπάθεια να συντονίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία μέσα από τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών», δηλώνει η κα. Μαστοράκου.

Δείτε επίσης – Κορονοϊός: Δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ Αχαΐας όπως στην Αττική, διαπιστώνουν οι επιδημιολόγοι – “Ανοιχτή” η επιστράτευση γιατρών

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Πάτρας, διενήργησαν έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή το απόγευμα και συγκέντρωσαν ονόματα γιατρών που συναινούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, λέει η κα. Μαστοράκου:

«Υπάρχει ενδιαφέρον για εθελοντική προσφορά των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών που Δ/Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και είμαστε σε συνεννόηση με πάρα πολλούς γιατρούς που έχουν δηλώσει προθυμία να συνδράμουν τους συναδέλφους του δημόσιου συστήματος Υγείας και ειδικά τους γιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη αυτή τη στιγμή που υπάρχει, ώστε να απελευθερωθεί ιατρικό δυναμικό για να ενταχθούν όλο και περισσότεροι γιατροί στην πρώτη γραμμή που είναι η Μονάδες Covid και οι κλίνες Covid».

Η κα. Μαστοράκου, σημειώνει επίσης, ότι υπήρξε από τον Νοέμβριο μια λίστα με 9 εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι δεν απορροφήθηκαν ποτέ για να συνδράμουν στο ΕΣΥ της περιοχής:

Εμείς ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες που δεν βοηθούν αυτήν την κρίσιμη ώρα, σ’ αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί», καταλήγει η κα. Μαστοράκου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας και το Γενικό Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονται συνολικά περισσότεροι από 160 ασθενείς με κορονοϊό και 48 ακόμη με βαριά Covid στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι αριθμοί είναι εφιαλτικοί, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αχαΐα με πληθυσμό 288 χιλιάδες κατοίκους, είναι κατά 13 φορές μικρότερη από την Αττική.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement