Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΚΙΝ.ΑΛ.: Πλήρης η εγκατάλειψη του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πρόσφατη συνάντηση αντιπροσωπείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής με το ΔΣ των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, έγινε λεπτομερής ενημέρωση από τους εργαζομένους για τα πρωτοφανή προβλήματα του Νοσοκομείου και την πλήρη ουσιαστικά εγκατάλειψή του από την Κυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ καταγράφει τα κυριότερα προβλήματα του Νοσοκομείου, που έχουν ως εξής:
«1) στην μετατροπή του σε Νοσοκομείο μιας νόσου και την εγκατάλειψη του πληθυσμού που αντιμετωπίζει προβλήματα εκτός Covid-19. Oι προτάσεις που εγκαίρως είχαν κατατεθεί για την αξιοποίηση του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος δεν αξιολογήθηκαν θετικά από τη Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη περιοχή μας ευρύτερα να έχει περιέλθει σε καθεστώς πρωτοφανούς ασφυξίας και αδυναμίας, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης. Έστω και τώρα, επιβάλλεται η άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος επικουρικά για νοσηλεία Covid -19.
2) στην ελλιπή στελέχωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου αφού επί 8 και πλέον μήνες δεν έχει τοποθετηθεί Διοικητής. Είναι οξύμωρο σε κρίσιμες συνθήκες λειτουργίας, η Κυβέρνηση να μην προχωρεί για τόσο μεγάλο διάστημα στη πλήρη στελέχωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, εξυπηρετώντας προφανώς ανούσιες εσωκομματικές ισορροπίες που προκαλούν τη κοινή γνώμη.
3) στην μη κάλυψη των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως επανειλημμένα έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, καταθέτοντας εγκαίρως πλήρεις και σαφείς προτάσεις.
4) στην άμεση πρόσληψη ικανού αριθμού προσωπικού και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του επικουρικού προσωπικού.
5) στην άμεση εκτέλεση έργων αποκατάστασης των σοβαρότατων προβλημάτων στις κτιριοδομικές υποδομές και εγκαταστάσεις, αφού η ανυπαρξία ουσιαστικών έργων επί σειρά ετών έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών που ήταν κάποτε το στολίδι όχι μόνο της περιοχής μας άλλα όλης της χώρας».
Τέλος, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής επαινεί δημόσια το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό σε όλες τις δομές της Δημόσιας Υγείας για την αυτοθυσία και υπευθυνότητα που αντιμετωπίζουν την υγειονομική κρίση και απαιτεί από την Κυβέρνηση την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε με την αδυναμία, τον ελλειπή σχεδιασμό και την ανικανότητά της.

Ροή ειδήσεων

Advertisement