Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαστοράκου στην 6η ΥΠΕ – “Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε στο ΕΣΥ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίστα με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις γιατρών του ιδιωτικού τομέα που είναι έτοιμοι να συνδράμουν στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα της Αχαΐας, που εμφανίζει τεράστια πίεση από τις αθρόες εισαγωγές ασθενών σε κλινικές κορωνοϊού και ΜΕΘ Covid έχει καταρτίσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, δείχνοντας απόλυτη ετοιμότητα για την επόμενη μέρα.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ), Άννα Μαστράκου, απέστειλε κατεπείγον έγγραφο προς τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη (παρά το γεγονός ότ μέχρι τώρα δεν έχει κληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος από κανένα όργανο της πολιτείας να συνδράμει) ενημερώνοντάς τον για το σχέδιο που έχει ετοιμάσει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, το οποίο προβλέπει ενίσχυση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Αυτό που επισημαίνει είναι ότι οι γιατροί θα ταχθούν στην μάχη στηρίζοντας το ΕΣΥ αλλά χωρίς να αποδυναμωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που είναι ανάχωμα για τα Νοσοκομεία εφόσον το 85% των περιστατικών covid παρακολουθούνται από τους γιατρούς της ΠΦΥ του ιδιωτικού τομέα στα σπίτια, καλύπτοντας παράλληλα, και τα non covid περιστατικά. “Εμείς προτείνουμε ένα σχέδιο που χωρίς να αποδυναμώνεται η ΠΦΥ ενισχύοντας τα δημόσια νοσοκομεία με ένα συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο εθελοντισμού και με κάλυψη της αστικής ευθύνης” επισημαίνει στο gnomip.gr η κα Μαστοράκου.

Η απόφαση του Δ.Σ. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της Πάτρας, διενήργησαν έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή το απόγευμα και συγκέντρωσαν ονόματα γιατρών που συναινούν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, λέει η κα. Μαστοράκου:

«Υπάρχει ενδιαφέρον για εθελοντική προσφορά των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών που Δ/Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και είμαστε σε συνεννόηση με πάρα πολλούς γιατρούς που έχουν δηλώσει προθυμία να συνδράμουν τους συναδέλφους του δημόσιου συστήματος Υγείας και ειδικά τους γιατρούς του ΕΣΥ, ώστε να καλυφθεί οποιαδήποτε ανάγκη αυτή τη στιγμή που υπάρχει, ώστε να απελευθερωθεί ιατρικό δυναμικό για να ενταχθούν όλο και περισσότεροι γιατροί στην πρώτη γραμμή που είναι η Μονάδες Covid και οι κλίνες Covid».

Η κα. Μαστοράκου, σημειώνει επίσης, ότι υπήρξε από τον Νοέμβριο μια λίστα με 9 εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι δεν απορροφήθηκαν ποτέ για να συνδράμουν στο ΕΣΥ της περιοχής.

“Εμείς ετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες που δεν βοηθούν αυτήν την κρίσιμη ώρα, σ’ αυτή τη μάχη που δίνουμε όλοι μαζί», καταλήγει η κα. Μαστοράκου.

 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement