Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Το 1821 μάς δείχνει τον δρόμο της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας

Published

on

Του Αντώνη Κουνάβη

Σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη περίσταση που διέρχεται η πατρίδα μας, η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποκτά ιδιαίτερη, διδακτική, σημασία.
Έρχεται να μάς δείξει, κυρίως να μάς διδάξει ότι, ως Έθνος, με οδηγό την ενότητα και την ομοψυχία, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, υπερβαίνοντας δυσκολίες και εμπόδια που μπορεί να φαίνονται ανυπέρβλητα.
Όπως, λοιπόν, πριν από δύο αιώνες ενωθήκαμε και ξεσηκωθήκαμε κατά του τουρκικού ζυγού, έτσι και τώρα, ενωμένα και συντεταγμένα, μπορούμε να απαλλαγούμε σταδιακά από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Εξ ου και το πρόγραμμα του εμβολιασμού πήρε συμβολικά το όνομα «Ελευθερία».
Την 25η Μαρτίου καλούμαστε να θυμηθούμε εκείνους που θυσιάστηκαν προκειμένου να προσφέρουν στις επόμενες γενιές, σε όλες και όλους εμάς, το πολυτιμότερο αγαθό μιας ευνομούμενης κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από την ελευθερία της.
Να επαναφέρουμε στο μυαλό μας πρόσωπα, γεγονότα, τοποθεσίες, μάχες, γνωμικά, λόγια καρδιακά και ζεστά, καθώς και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με εκείνον τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα, προκειμένου να δούμε ότι και στη δική μας εποχή, που επιβάλλεται να δώσουμε τις δικές μας μάχες, όπως αυτή που δίνουμε τώρα, δεν πρέπει να υστερούμε σε ηρωισμό, αυταπάρνηση, αγωνιστικότητα.
Παράλληλα, όμως, γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το χαρμόσυνο άγγελμα που κομίζει ο Αρχάγγελος στην Παναγία μας, μεταφέροντας κατ’ ουσίαν το μήνυμα της χαράς και της ελπίδας για τη γέννηση του Θεανθρώπου και κατ’ επέκταση τη σωτηρία του ανθρώπινου Γένους.
Ας συνειδητοποιήσουμε πως με ενότητα και με εθνική σύμπνοια θα κερδίσουμε και τον πόλεμο κατά του κορωνοϊού. Με την Υπέρμαχο Στρατηγό να μας φωτίζει σε κάθε μας βήμα, θα βγούμε νικητές και από αυτήν τη σκληρή δοκιμασία και θα χαράξουμε μια αναγεννητική πορεία για την πατρίδα μας.
Ολόθερμες ευχές σε όλες και όλους για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, με υγεία και με προσωπική οικογενειακή ευτυχία, και με την επισήμανση ότι, όσο και να το θέλουν κάποιοι, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να απεμπολήσει ποτέ το τρίπτυχο: Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια!

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement