Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Να γίνει προετοιμασία για μάχη μακράς διαρκείας – Πώς θα περάσουμε το Πάσχα

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ανάγκη να προετοιμαστεί το Σύστημα Υγείας για μάχη μακράς διαρκείας με τον κορονοϊό τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι αναφέρεται στο δύσκολο σενάριο για το οποίο πρέπει να γίνει προετοιμασία με προσαρμογές μόνιμου χαρακτήρα, προκειμένου το Σύστημα Υγείας να αντέξει, εφόσον απαιτηθεί, σε μια μακράς διάρκεια μάχη με την αρρώστια.

«Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα τα όποια πρέπει να γίνουν, -ελπίζω να γίνουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια μάχη μακράς διάρκειας. Άλλο είναι το επεισόδιο τριών ημερών και άλλο είναι η μάχη των τεσσάρων ετών ή ο εκατονταετής πόλεμος. Είναι διαφορετικά μεγέθη, απαιτούν διαφορετική προετοιμασία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο ο κορονοϊός καθημερινά μας εκπλήσσει δυσάρεστα και όπως ανέφερε και ο ίδιος έχει πέσει έξω σε προηγούμενες προβλέψεις του. Επικαλέστηκε τις αξιόπιστες προβλέψεις βάσει μαθηματικών μοντέλων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Τζανάκη πως θα συνεχίσει η άνοδος κρουσμάτων τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement