Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε: Συνελήφθη στη Λάρισα ο Ιταλός μαφιόζος – Ποιο είναι το παρελθόν του

Δημοσιεύθηκε

στις

Επί επτά ολόκληρα χρόνια ζούσε ανέμελα σε μια πολυτελή βίλα στην παραλιακή περιοχή Πολυδένδρι του Δήμου Αγιάς στη Λάρισα, ο 63χρονος διαβόητος μαφιόζος Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε που καταζητούνταν από την Ιταλία για την δράση του ως υψηλόβαθμο στέλεχος της μαφίας με συμμετοχή στο μεγάλο ξεκαθάρισμα που έγινε τη δεκαετία του ’80 στην γειτονική χώρα!

Ο καταζητούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας, βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που είχαν εκδώσει οι ιταλικές αρχές. Είναι μέλος μιας από τις γνωστότερες οικογένειες της μαφίας της Νάπολης, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας δρα στη Βαρκελώνη όπου ελέγχει την εισαγωγή ναρκωτικών. Εκεί είχε γεννηθεί και ο 63χρονος, ενώ ο αδελφός του -που είναι μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης στην πόλη και υποψήφιος βουλευτής- έχει καταδικαστεί για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Ο Μάριο Τζούλιο Καλντερόνε θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς εκτελεστές και φέρεται να έχει εμπλοκή στον αιματηρό πόλεμο της μαφίας που ανέδειξε ως αρχηγό τον περιβόητο Τότο Ριίνα. Οι ιταλικές αρχές τον θεωρούσαν αναμεμειγμένο, μεταξύ άλλων, στην δολοφονία του δημοσιογράφου Μπέπε Αλφάνο στις 8 Ιανουαρίου 1993.

Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν πολλές ημέρες την απομακρυσμένη παραθαλάσσια βίλα όπου κατοικούσε μαζί με την ελληνικής καταγωγής αλλά γεννημένη στο Κάιρο γυναίκα του, στο όνομα της οποίας είχε ενοικιαστεί το σπίτι. Το απόγευμα της Δευτέρας, βεβαιώθηκαν ότι ήταν αυτός που αναζητούσαν και τον συνέλαβαν. Ο Ιταλός δεν προέβαλε αντίσταση, ενώ φέρεται να δήλωσε πως έφυγε νόμιμα από τη χώρα του και μάλιστα έπειτα από αθωωτική απόφαση δικαστηρίου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement