Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Διπλώματα: Πόσο κοστίζει η ισοδυναμία μεταξύ αυτοκινήτου και δίκυκλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ασταμάτητα κτυπούν τα τηλέφωνα στις Σχολές Οδηγών αλλά και στις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών από κατόχους αδειών οδήγησης αυτοκινήτων οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν άμεσα και δίπλωμα για δίκυκλο έως 125 κ.εκ. χωρίς να δώσουν πρακτικές ή θεωρητικές εξετάσεις.

Ωστόσο μπορεί ο νέος νόμος να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων αλλά στην ουσία ακόμη δεν μπορεί να εφαρμοστεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός με αποτέλεσμα οι Σχολές Οδηγών να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν τα πέντε υποχρεωτικά μαθήματα που ορίζει η νέα νομοθεσία.

Οι υποψήφιοι οδηγοί δίκυκλων θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά να επαναλειτουργήσουν οι Σχολές Οδηγών ώστε να κανονίσουν τα πέντε υποχρεωτικά μαθήματα που ορίζει ο νόμος ή αν δεν αισθάνονται έτοιμοι να κυκλοφορήσουν με δίκυκλο στο δρόμο καλό θα είναι να κάνουν κανένα επιπλέον μάθημα.

Άλλωστε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το κόστος των πέντε υποχρεωτικών μαθημάτων μαζί με το παράβολο αντικατάστασης της άδειας οδήγησης δεν αναμένεται να υπερβεί τα 100 ευρώ ενώ ο έντονος ανταγωνισμός μπορεί να μειώσει περαιτέρω το κόστος απόκτησης της άδειας οδήγησης δίκυκλου έως 125 κ.εκ. στα 80 ευρώ ή και χαμηλότερα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement