Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Lockdown: Άνοιξε το ψητοπωλείο και εξυπηρετούσε 12 πελάτες – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έκαναν την Τετάρτη 24.03.2021 συνολικά 74.712 ελέγχους και κατέγραψαν 1.064 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 349.750€.

Η Ελληνική Αστυνομία έκανε τον κύριο όγκο των ελέγχων (65.176) ενώ οι κυριότερες παραβάσεις ήταν η μη χρήση μάσκας – μη τήρηση αποστάσεων, η μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), η μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και η διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε σπίτια.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 4 συλλήψεις για παραβάσεις των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις
Συνελήφθησαν 2 ιδιοκτήτες γυμναστηρίου και κόπηκε πρόστιμο 5.000€ ενώ θα πληρώσουν και από 300 ευρώ πρόστιμο 7 πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

Ένας ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη πιάστηκε από αστυνομικούς να εξυπηρετεί 12 πελάτες, καθιστούς. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000€ και συνελήφθη. Στους πελάτες επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300€ στον καθένα, για μη τήρηση υγειονομικών μέτρων.

Στην Κρήτη, η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ σε ιδιοκτήτη σπιτιού, για διοργάνωση κοινωνικής εκδήλωσης και από 600€ πρόστιμο σε 4 συμμετέχοντες, για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.100€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Το πρόγραμμα των ελέγχων έχει ήδη αναθεωρηθεί βάσει των νέων μέτρων που ισχύουν για κάθε περιοχή ανάλογα με το επίπεδο επιδημιολογικής επιβάρυνσής της, δίνοντας έμφαση στις περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μεταξύ των οποίων και η περιοχή της Αττικής, για τις δραστηριότητες, τους φορείς και τις οντότητες που εμπίπτουν στο περιβάλλον του ελέγχου.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια συστηματικών ελέγχων για τη διασφάλιση της διαφάνειας και της ακεραιότητας σε όλα τα στάδια της διαδικασίας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

www.newsit.gr

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement